Advertorial
Νίκος Γουργιώτης

Εκατό χρόνια από τη ζωή του Μεγαλόβρυσου σε 180 κλικ

Φωτογραφίες που απεικονίζουν τη ζωή στο όμορφο χωριό του Κισσάβου από το 1912 ως τις αρχές του 2000.

Τους τοίχους του Λαογραφικού Μουσείου Μεγαλοβρύσου κοσμούν πλέον 180 κορνιζαρισμένες φωτογραφίες αρχείου σε μέγεθος 30Χ40 εκ. δημιουργώντας μια μόνιμη φωτογραφική έκθεση που σύντομα θα είναι επισκέψιμη. Όπως σημειώνει ο φωτογράφος και ανταποκριτής της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» στην Αγιά Νίκος Γουργιώτης, ο οποίος είχε την ευθύνη υλοποίησης του έργου, χρειάστηκαν περίπου δύο μήνες με πολλές ώρες καθημερινής εργασίας για την ολοκλήρωση του.

Πρόκειται για φωτογραφίες που μαζεύτηκαν μετά από πρωτοβουλία των μελών του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου και ιδίως μετά από μεγάλη προσπάθεια του κ. Χρ. Λάμπρου.  Φωτογραφίες που απεικονίζουν τη ζωή στο όμορφο αυτό χωριό του Κισσάβου από το 1912 ως τις αρχές του 2000. Γάμοι, γλέντια, πασχαλιόγιορτα, σχολικές δραστηριότητες, αγροτικές εργασίες… τη ζωή 100 χρόνων δηλαδή!
Πολλές από αυτές είναι κλικ του αείμνηστου φωτογράφου της Αγιάς και επίσης επί σειρά ετών ανταποκριτή της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Γιάννη Γουργιώτη.

Ο Νίκος Γουργιώτης ευχαριστεί θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγαλοβρύσου και το Τοπικό Συμβούλιο Μεγαλοβρύσου που του εμπιστεύτηκαν το έργο καθώς και τον κ. Μανώλη Αγγελάκα από τη Νιβόλιανη που παρότι ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ποτέ δεν ξεχνά τον τόπο καταγωγής του και ο οποίος ήταν ο χορηγός της κατασκευής των κορνιζών επωμιζόμενος αγόγγυστα όλα τα έξοδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συλλογή των φωτογραφιών του αρχείου διήρκησε σχεδόν δέκα χρόνια και συνεχίζεται οπότε όποιος κατέχει σχετικό υλικό μπορεί να το προσφέρει για τον εμπλουτισμό του.

Χριστούγεννα 2023
Εξώφυλλο περιοδικού
Διαβάστε τις Θεσσαλικές Επιλογές όπως τυπώνονται
Διαβάστε
DEH
FYLLIANA
mikel
Κονδυλόπουλος
ΦΑΡΜΑΚΗΣ
cosmos epipla larisa sales epipla prosfores
RE.ARCH
Μονάδα φροντίδας Ηλικιωμένων
adritec europe sa
alkyon hotel skiathos
panagiotopoulos kataskeyastikh larisa
Μαργαρίτης Πρίφτης Φούρλας
the medical project
aimogiagnosi
cps
FIORENTINO
xasampaliotis
ΚΑΨΙΩΧΑΣ
asteras
dalamagas
ground plan
Investa
iakentro exvsvmatikh
KALEMHS
monotech
Plitsi
thessalikes epiloges tilefono diafimisi
kaloghroy
MARIA KOKKA
papatriantafylloy
ΚΛΙΑΦΑ
Prapas
Μαξιμιάδης
koufoma-larisa
Δήμος Λαρισαίων