Advertorial

Η RE. ARCH επαναπροσδιορίζει το Real Estate

Συνδυάζοντας το Real Estate με την Αρχιτεκτονική (από όπου προκύπτει και το όνομά της), η RE.ARCH εισάγει μια νέα ολιστική πρόταση στην ανάπτυξη και διαχείριση της ακίνητης περιουσίας. Η Λαρισαϊκή εταιρεία δημιουργήθηκε το 2019 από τον Αλέξανδρο Νασίκα και τη Φωτεινή Μιλτιάδου μέσα από τη συνένωση των ατομικών τους επιχειρήσεων Nasika Insurance και Real Estate και Miltiadou Architect. Πρόκειται για μια επιχείρηση 2ης γενιάς με εμπειρία 35+ ετών στον χώρο των ακινήτων η οποία το επόμενο διάστημα εισέρχεται δυναμικά και στον χώρο της κατασκευής με την ανάπτυξη οικιστικών έργων σε ιδιόκτητες εκτάσεις στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου και στην Τερψιθέα.

 

Μιλτιάδου Φωτεινή
Φωτεινή Μιλτιάδου Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π., Συνιδρύτρια RE. ARCH

 

 

Αλέξανδρος ΝασίκαςΜεσίτης, Εκτιμητής, Πράκτορας Ασφαλίσεων, Διευθυντής & Συνιδρυτής
Αλέξανδρος Νασίκας Μεσίτης, Εκτιμητής, Πράκτορας Ασφαλίσεων, Διευθυντής και Συνιδρυτής RE. ARCH

 

 

Κυρία Μιλτιάδου και κύριε Νασίκα ποια είναι η φιλοσοφία της RE. ARCH και ποιες οι διευρυμένες υπηρεσίες που προσφέρει;

Πιστεύουμε ότι οι πελάτες χρειάζονται ένα One Stop Shop από το οποίο θα μπορούν να εξυπηρετούνται για οποιαδήποτε ανάγκη έχουν γύρω από τα ακίνητα με ταχύτητα και αμεσότητα. Είμαστε μία μικρή εταιρεία και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να κινούμαστε με ευελιξία. Υποστηρίζουμε σε κάθε βήμα τον πελάτη αναλαμβάνοντας ουσιαστικά τα πάντα σε ένα ακίνητο: (αγορά, πώληση, εκμίσθωση, εκτίμηση αγοραίας αξίας, αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, κατασκευή, επίβλεψη, ανακαίνιση, ενεργειακή επιθεώρηση, ενεργειακή αναβάθμιση, τακτοποίηση αυθαιρέτων, ηλεκτρονική ταυτότητα, προγράμματα εξοικονομώ, ασφάλιση). Αναλαμβάνουμε την κατασκευή έργων και δίνουμε την δυνατότητα παροχής λύσεων «με το κλειδί στο χέρι» (turn-key solutions).

Σε ό,τι αφορά στο κομμάτι του Real Estate ποια είναι τα δεδομένα και οι τάσεις που καταγράφονται σήμερα στη Λάρισα;

Παρά το γεγονός των ανατιμήσεων, των αυξημένων επιτοκίων, του πληθωρισμού αλλά και του κόστους κατασκευής και κόστους ανακαίνισης η ανοικοδόμηση είναι αυξημένη όπως και το ενδιαφέρον για αγορά νεόδμητων διαμερισμάτων, είτε για ιδιοκατοίκηση είτε για εκμετάλλευση. Η Λάρισα είναι μια πόλη στην οποία επιλέγουν να τοποθετηθούν και από άλλους Νομούς όπως της Μανγησίας, Κατερίνης, Τρικάλων, Καρδίτσας, Κοζάνης, Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα είναι αυξημένη και η ζήτηση μεταχειρισμένων διαμερισμάτων στο κέντρο της πόλης με σκοπό την ολική ανακαίνισή τους. Τα ακίνητα τα οποία διατίθενται σε ορθολογικές τιμές με σωστά εκτιμημένες αγοραίες αξίες, πωλούνται σε μικρό χρονικό διάστημα, σε αντίθεση με εκείνα τα οποία είναι υπερεκτιμημένα.

Αναφορικά με την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό, ποια είναι τα πρότυπα που υιοθετεί και προάγει η RΕ.ARCH;

Η προσέγγιση του σχεδιασμού μας έχει ως στόχο να παράγει μοναδικές εμπειρίες μέσω της Αρχιτεκτονικής και του εσωτερικού σχεδιασμού, επιτρέποντάς μας να πετύχουμε μια ολιστική αίσθηση εμπειρίας σε όλο το φάσμα των χωρικών ποιοτήτων σε κάθε έργο. Αυτή η προσέγγιση εφαρμόζεται σε οποιαδήποτε κλίμακα έργου και μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε έργα μεγαλύτερης κλίμακας, πιο σύνθετα, ως συλλογές μικρότερων μελετών, δημιουργώντας εκτεταμένα συστήματα σχεδιασμού με μεγαλύτερη σαφήνεια και προσοχή στη λεπτομέρεια.
Εστιάζουμε στη βιωσιμότητα και σε μια προσέγγιση ευαίσθητη στο κλίμα και το κατανοούμε όχι ως πρόσθετο, αλλά ως ενσωματωμένο στοιχείο από τα πρώιμα στάδια του σχεδιασμού. Δημιουργούμε αρχιτεκτονικές εμπειρίες με στοιχεία από την παράδοση τα οποία εμπλουτίζονται με σύγχρονα υλικά και τεχνολογίες.
Αντλούμε έμπνευση από όλα τα στοιχεία από τα οποία αποτελείται η αρχιτεκτονική: ιστορία, πολιτισμός, τόπος, κλίμα, κοινωνικοί προβληματισμοί, ομορφιά και αισθητική, λειτουργικότητα, τεχνική αειφορία και ενέργεια, θεωρήσεις για τον χρόνο, το κόστος και πολλά άλλα. Αντιλαμβανόμαστε τα έργα ως πολύπλοκα παζλ στα οποία κάθε μικρή λεπτομέρεια πρέπει να βρει τη σωστή θέση.

Ποια είναι τα σχέδιά σας ως εταιρεία στο προσεχές μέλλον, οι στόχοι σας;

Αυτή τη στιγμή είμαστε σε διαδικασία ανάπτυξης και διεύρυνσης του πελατολογίου μας. Επιδιώκουμε να είμαστε η πρώτη επιλογή στη συνείδηση του κόσμου της Λάρισας σε ότι αφορά την ακίνητη περιουσία του. Ταυτόχρονα είμαστε σε στάδιο προμελέτης για την ανάπτυξη οικιστικών Project σε ιδιόκτητες εκτάσεις στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου και στην περιοχή της Τερψιθέας, τα οποία πρόκειται να προχωρήσουν έως το τέλος του 2024. Στον Αγ. Αθανάσιο θα αφορά μία μικρή οικοδομή των 300m2 και στην Τερψιθέα θα αφορά αρκετές μονοκατοικίες σε μία συνεχόμενη έκταση των 90.000m2. Έχοντας χαμηλό προφίλ στοχεύουμε στην δημιουργία πρότυπων οικισμών που θα δημιουργούν υπεραξία στην καθημερινότητα των κατοίκων. Ευελπιστούμε ότι θα το πετύχουμε και σύντομα θα το παρουσιάσουμε στο ευρύ κοινό.

Ένα σημαντικός παράγοντας στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας, είναι η ασφάλιση, ωστόσο το κόστος αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την πλειοψηφία των ιδιοκτητών, εκτός από τις περιπτώσεις δανεισμού όπου η ασφάλιση της κατοικίας είναι υποχρεωτική. Πού αποδίδετε το έλλειμμα ασφαλιστικής συνείδησης που υπάρχει και ποια είναι τα επιχειρήματα που θα αναπτύσσατε προκειμένου να γίνει αντιληπτό το ανταποδοτικό όφελος της ασφάλισης μιας κατοικίας;

Ξεκινώντας από το τελευταίο σκέλος της ερώτησής σας όσον αφορά στο έλλειμμα ασφαλιστικής συνείδησης πρωτίστως ευθύνεται η ίδια η ασφαλιστική αγορά από τα λάθη και την κακοδιαχείριση του παρελθόντος. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια η αγορά έχει ρυθμιστεί εκ νέου και έχει εξυγιανθεί ώστε ακόμη και σε περίπτωση κλεισίματος ή πτώχευσης μίας ασφαλιστικής εταιρείας ο ασφαλισμένος να μην διατρέχει κανέναν κίνδυνο. Δευτερεύοντος εμείς ως Πράκτορες Ασφαλίσεων έχουμε την υποχρέωση να ενημερώνουμε σωστά τον πελάτη και να τον κατευθύνουμε βάσει των ασφαλιστικών του αναγκών σε λύσεις που εξυπηρετούν τις ανάγκες του σε συνάρτηση με ένα λογικό κόστος ασφαλίστρων. Η ανταποδοτικότητα επίσης είναι πολύ σημαντική καθώς ο πελάτης αγοράζει μία εξασφάλιση σε περίπτωση που δημιουργηθεί ένας κίνδυνος. Αυτό μπορεί να μεταφράζεται ως μία ολική καταστροφή από φυσικά φαινόμενα όπως π.χ. ο σεισμός. Ισχύει τόσο για τα οικιστικά ακίνητα όσο και για τα βιομηχανικά και εμπορικά. Το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον και το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του παγκόσμιου χάρτη σεισμογενών χωρών (6η θέση στον κόσμο) καθιστούν επιτακτική ανάγκη την ασφάλιση ακινήτων. Συγκεκριμένα συνεργαζόμαστε με πλειάδα ελληνικών και αλλοδαπών Ασφαλιστικών Εταιρειών, όπως και με ανταποκριτές των Lloyd’s.

RE. ARCH | Ασκληπιού 26, Λάρισα | Τ.Κ. 41222 | 2410 538.101 | info@re-arch.gr | www.re-arch.gr |

 

 

Χριστούγεννα 2023
Εξώφυλλο περιοδικού
Διαβάστε τις Θεσσαλικές Επιλογές όπως τυπώνονται
Διαβάστε
ΕΣΠΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
DEH
FYLLIANA
mikel
Κονδυλόπουλος
ΦΑΡΜΑΚΗΣ
cosmos epipla larisa sales epipla prosfores
RE.ARCH
Μονάδα φροντίδας Ηλικιωμένων
adritec europe sa
alkyon hotel skiathos
panagiotopoulos kataskeyastikh larisa
Μαργαρίτης Πρίφτης Φούρλας
the medical project
aimogiagnosi
cps
FIORENTINO
xasampaliotis
ΚΑΨΙΩΧΑΣ
asteras
dalamagas
ground plan
Investa
iakentro exvsvmatikh
KALEMHS
monotech
Plitsi
thessalikes epiloges tilefono diafimisi
kaloghroy
MARIA KOKKA
papatriantafylloy
ΚΛΙΑΦΑ
Prapas
Μαξιμιάδης
koufoma-larisa
Δήμος Λαρισαίων