Advertorial
Αλέξανδρος Οικονομίδης

Παρατείνεται ο 1ος Διαγωνισμός Ερασιτεχνικής Φωτογραφίας Άγριας Ζωής της Κάρλας

Διοργανώνεται στη μνήμη της Βολιώτισσας φυσιογνώστριας Αγλαΐας Τσεκούρα με στόχο τη γνωριμία του κοινού με την πλούσια πανίδα της περιοχής

Μετά από σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος παρατείνεται η προθεσμία υποβολής συμμετοχών στον διαγωνισμό ερασιτεχνικής φωτογραφίας άγριας ζωής της λίμνης Κάρλα – “Αγλαΐα Τσεκούρα” που διοργανώνει η διαχείριση της δημόσιας ομάδας του facebook «ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΡΛΑΣ & ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ» με την αρωγή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μέχρι και την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022.

Ο φωτογραφικός διαγωνισμός διοργανώνεται στη μνήμη της Βολιώτισσας καθηγήτριας -φυσιογνώστριας Αγλαΐας Κ. Τσεκούρα για το έργο, την αγάπη και την προσφορά της, μαζί με το σύζυγό της Δημήτριο Οικονομίδη, στην καταγραφή και παρακολούθηση της ορνιθοπανίδας της περιοχής, τη δεκαετία του 1990.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να φωτογραφίσουν στην έκταση της Λίμνης Κάρλας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή αυτής (Ορεινό Βόρειο Πήλιο, Μαυροβούνιο) αποτυπώνοντας τον φυσικό πλούτο της (χλωρίδα, πανίδα και οικότοποι – ενδιαιτήματα). Στη θεματογραφία της συμμετοχής μπορούν να συμπεριληφθούν ζώα, πουλιά, ερπετά, φυτά, λουλούδια και τοπία.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 2 Φεβρουαρίου 2022 (Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων) και τα βραβεία θα αναρτηθούν στη σελίδα της δημόσιας ομάδας του facebook «ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΡΛΑΣ & ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ».
Ο διαγωνισμός έχει σκοπό την προσέλκυση του κόσμου στη Λίμνη Κάρλα με σκοπό να γνωρίσει την Άγρια Ζωή της και να την αποτυπώσει ψηφιακά όσο καλύτερα μπορεί.

Εξ’ ορισμού αναφέρεται σε ερασιτέχνες φωτογράφους και για αυτό τον λόγο θα δοθεί έμφαση πρωτίστως στη δυσκολία και τη σπανιότητα της φωτογραφίας και δευτερευόντως στην τεχνική λήψης και επεξεργασίας αυτής. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δωρεάν. Προϋπόθεση είναι η συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να είναι μόνο ερασιτέχνες φωτογράφοι και να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό με έως και πέντε (5) φωτογραφίες ανεξαρτήτως του χρόνου λήψης. Δεν επιτρέπεται η υποβολή φωτογραφιών στον διαγωνισμό που έχουν ήδη λάβει οποιοδήποτε βραβείο ή έπαθλο σε οποιονδήποτε άλλο διαγωνισμό (εγχώριο ή διεθνή) πριν την έναρξη του παρόντος διαγωνισμού. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να υποβληθούν στο e-mail karla.photocontest.tsekoura@gmail.com χωρίς απεικονιζόμενα διακριτικά του κατόχου (π.χ υδατογράφημα λογοτύπου, ονοματεπώνυμου κτλ).

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα των διοργανωτών στο facebook.

 

Χριστούγεννα 2023
Εξώφυλλο περιοδικού
Διαβάστε τις Θεσσαλικές Επιλογές όπως τυπώνονται
Διαβάστε
DEH
FYLLIANA
mikel
Κονδυλόπουλος
ΦΑΡΜΑΚΗΣ
cosmos epipla larisa sales epipla prosfores
RE.ARCH
Μονάδα φροντίδας Ηλικιωμένων
adritec europe sa
alkyon hotel skiathos
panagiotopoulos kataskeyastikh larisa
Μαργαρίτης Πρίφτης Φούρλας
the medical project
aimogiagnosi
cps
FIORENTINO
xasampaliotis
ΚΑΨΙΩΧΑΣ
asteras
dalamagas
ground plan
Investa
iakentro exvsvmatikh
KALEMHS
monotech
Plitsi
thessalikes epiloges tilefono diafimisi
kaloghroy
MARIA KOKKA
papatriantafylloy
ΚΛΙΑΦΑ
Prapas
Μαξιμιάδης
koufoma-larisa
Δήμος Λαρισαίων