Advertorial

Στο ποτάμι έχει «Υπόγεια Ρεύματα»

Λίγο πριν την εμφάνισή τους στη Λάρισα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πηνειού, το αγαπημένο γκρουπ, υπόσχεται να στήσει ένα ροκ ηλεκτρικό πανηγύρι με παλιά και νέα αγαπημένα τραγούδια.

Ήταν το 1994 όταν ο Κώστας Κοντοβάς (πλήκτρα), ο Γρηγόρης Κλιούμης (κιθάρα και φωνή), ο Γιάννης Κυριακός (μπάσο), ο Δημήτρης Αργύρης (κιθάρα και φωνή) και ο Παναγιώτης Μεταλληνός (τύμπανα), ένωσαν τις κοινές τους μουσικές ανησυχίες σε έναν δίσκο που έμελε να καθιερώσει τα «Υπόγεια Ρεύματα» στη μουσική συνείδηση εκατοντάδων χιλιάδων ακροατών.
Τίτλος του «Ο Μάγος κοιτάζει την πόλη» και σημείο αναφοράς το τραγούδι «Μ΄αρέσει να μη λέω πολλά», που για τους ροκάδες της Generation X, αποτέλεσε συνώνυμο των πρώτων εφηβικών ακουσμάτων και συναυλιών.
Και παρότι, οι τότε ακροατές μεγάλωσαν και ο καθένας τράβηξε τον δρόμο του, τα «Υπόγεια Ρεύματα» παρέμειναν προσηλωμένα στη μουσική τους πορεία, εκφράζοντας μέσα από στίχους και νότες τις αλήθειες της κάθε εποχής.

Το 2020 τα «Υπόγεια Ρεύματα» στην τωρινή σύνθεση της μπάντας που αποτελείται από τον Γρηγόρη Κλιούμη (φωνή και κιθάρα), τον Τάσο Πέππα (τύμπανα και φωνητικά) και τον Νίκο Γιούσεφ (μπάσο και φωνητικά), κυκλοφόρησαν (και σε βινύλιο) τον δέκατο δίσκο τους με τίτλο «Η Γη που αφήνω» ενοποιώντας μουσικά στοιχεία που κουβαλούν από την αρχή του συγκροτήματος, τις προσωπικές τους εμπειρίες, αλλά και μοντέρνες φόρμες.
Όσο για την εμφάνισή τους στη Λάρισα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πηνειού, υπόσχονται να στήσουν ένα ροκ ηλεκτρικό πανηγύρι με παλιά και νέα αγαπημένα τραγούδια.

Το «Η Γη που αφήνω» χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα άλμπουμ της χρονιάς; Σε τι πιστεύετε ότι οφείλεται η επιτυχία του;

Χαιρόμαστε πολύ που το λέτε αυτό. Εμείς αυτό που μπορούμε να πούμε από πλευράς μας είναι ότι αυτό το άλμπουμ αποτελεί και το πρώτο με νέα τραγούδια που ηχογραφούμε οι τρεις μας, με τη μορφή δηλαδή που έχει το συγκρότημα τα τελευταία χρόνια. Η διαδικασία ήταν απολαυστική και μας ευχαρίστησε και εμάς το αποτέλεσμα. Το γεγονός ότι αυτό που θέλαμε να μοιραστούμε με τον κόσμο βρίσκει ανταπόκριση, μόνο χαρούμενους μας κάνει και μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε.

Ποιος είναι ο ρόλος της μουσικής;
O ρόλος της μουσικής είναι να συμπορεύεται μαζί σου, να σου δίνει τρόπους να εκφράζεσαι, να εκδηλώνεις και να βιώνεις τα συναισθήματά σου, να σε ψυχαγωγεί και να σε διασκεδάζει, αλλά και να σε αφυπνίζει.

Υπόγεια  Ρευματα

Για ποιο πράγμα αξίζει να παλέψεις;
Για τον άνθρωπο, για τη φιλία, για τον κόσμο και για την ελευθερία της σκέψης, της ζωής και του λόγου.

Πώς εξελιχθήκατε μέσα στον χρόνο;
Τα «Υπόγεια Ρεύματα» είναι πραγματικά ένας ζωντανός οργανισμός. Έχουμε αλλάξει μορφή μέσα σε αυτά τα χρόνια, αλλά τα ιδανικά με τα οποία ξεκίνησε αυτό το συγκρότημα παραμένουν ίδια. Επίσης, σαφώς με την αλλαγή των προσώπων μπαίνουν και νέες επιρροές μουσικά, οπότε αυτό μόνο θετικά λειτουργεί. Το σημαντικότερο είναι πως όλοι παραμένουμε φίλοι μεταξύ μας και αυτό μας δίνει τροφή πάντα.

Μέσα από τα τραγούδια σας, την πορεία και τα ιδανικά σας, τι είναι αυτό που «φωνάζετε»;
Φωνάζουμε για όσα πιστεύουμε. Για να προασπίζεται ο καθένας τον συνάνθρωπό του, να τον βοηθά, να εναντιώνεται σε μορφές βίας και μισαλλοδοξίας. Φωνάζουμε για την ασχήμια της αδικίας και την ομορφιά της αλληλεγγύης.

Τι σας κρατά στη σκηνή;
Πέρα από το γεγονός ότι η συνεχής δημιουργία έχει γίνει τρόπος ζωής και έκφρασης, αυτό που κυρίως μας κρατάει στη σκηνή είναι ο κόσμος. Με την πάροδο των χρόνων το κοινό έρχεται όλο και πιο κοντά. Κάθε φορά είναι σαν να συναντιέσαι και πάλι με τους φίλους σου. Και μέσα στην πάροδο των χρόνων αποκτάμε και νέο κοινό, δηλαδή νέους φίλους. Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζει η μουσική, αλλά και η ύπαρξη της μπάντας.

Τι θα ακούσουμε στη Λάρισα;
Καταρχάς, να πούμε ότι χαιρόμαστε πάρα πολύ που θα βρεθούμε στη Λάρισα και θα συμμετέχουμε στο Φεστιβάλ. Θα ακούσετε παλιά και νέα αγαπημένα τραγούδια και σίγουρα θα στήσουμε ένα ηλεκτρικό πανηγύρι και θα τα δώσουμε όλα. Ανυπομονούμε!

Χριστούγεννα 2023
Εξώφυλλο περιοδικού
Διαβάστε τις Θεσσαλικές Επιλογές όπως τυπώνονται
Διαβάστε
DEH
FYLLIANA
mikel
Κονδυλόπουλος
ΦΑΡΜΑΚΗΣ
cosmos epipla larisa sales epipla prosfores
RE.ARCH
Μονάδα φροντίδας Ηλικιωμένων
adritec europe sa
alkyon hotel skiathos
panagiotopoulos kataskeyastikh larisa
Μαργαρίτης Πρίφτης Φούρλας
the medical project
aimogiagnosi
cps
FIORENTINO
xasampaliotis
ΚΑΨΙΩΧΑΣ
asteras
dalamagas
ground plan
Investa
iakentro exvsvmatikh
KALEMHS
monotech
Plitsi
thessalikes epiloges tilefono diafimisi
kaloghroy
MARIA KOKKA
papatriantafylloy
ΚΛΙΑΦΑ
Prapas
Μαξιμιάδης
koufoma-larisa
Δήμος Λαρισαίων