Advertorial

Τύρναβος: Υψηλές αποδόσεις ακινήτων και ποιότητα ζωής εκτός Λάρισας

Συνέντευξη της κτηματομεσίτριας Χαράς Χασιώτη, διευθύντριας της εταιρείας «Ζaharakoulis Real Estate»

Σε απόσταση μόλις 18 χλμ. από τη Λάρισα και με πληθυσμό που ξεπερνά τους 23.000 κατοίκους ο Τύρναβος αποτελεί ένα αστικό κέντρο με μεγάλη οικονομική και οικιστική ανάπτυξη και αξιόλογο επενδυτικό ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά στην αγορά ακινήτων. Όπως σημειώνει η Σύμβουλος Ακίνητης Περιουσίας και διευθύντρια της εταιρείας «Zaharakoulis Real Estate» κ. Χαρά Χασιώτη, «ο σύγχρονος Τύρναβος διαθέτει όμορφα πάρκα, πλατείες, καφέ, εστιατόρια, τράπεζες, σχολεία όλων των βαθμίδων, γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και εμπορικά καταστήματα, γεγονός που τον καθιστά μια ιδιαίτερα ελκυστική τοποθεσία για αγορά πρώτης κατοικίας, πλησίον της Λάρισας. Παράλληλα, οι χαμηλότερες σε σχέση με τη Λάρισα τιμές πώλησης των ακινήτων σε συνάρτηση με τις υψηλές αποδόσεις των ενοικίων, δημιουργούν μια εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία».

Χασίωτη Χαρούλα μεσήτρια ακινήτων
Η κ. Χαρά Χασιώτη Σύμβουλος Ακίνητης Περιουσίας και συνιδρύτρια της «Zaharakoulis Real Estate»

 

Η εταιρεία «Zaharakoulis Real Estate», ιδρύθηκε το 2020 στον Τύρναβο από τη Σύμβουλο Ακίνητης Περιουσίας κ. Χαρά Χασιώτη και τον σύζυγό της γεωπόνο-κτηματομεσίτη κ. Νικόλαο Ζαχαρακούλη. Εκτός από την τοπική αγορά, η επιχείρηση δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του ν. Λάρισας καθώς και στις αγοραπωλησίες ακινήτων στα παράλια του νομού. H κ. Χασιώτη είναι εκπαιδευμένη σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα διαχείρισης ακίνητης περιουσίας, ενώ η εμπειρία και η γνώση του κ. Ζαχαρακούλη στον γεωπονικό τομέα από το 1993 προσφέρουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα στο κομμάτι της αγοράς γης. Ήθος, εχεμύθεια, υποδειγματική εξυπηρέτηση, αγάπη κι επιμονή για το καλύτερο αποτέλεσμα είναι οι αρχές πάνω στις οποίες λειτουργεί η επιχείρηση σε συνεργασία με τοπογράφους, πολιτικούς μηχανικούς, εργολάβους, δικηγόρους, συμβολαιογράφους και εκτιμητές, με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών για αποδοτικές επενδύσεις.

Κυρία Χασιώτη, πώς διαμορφώνεται σήμερα η αγορά ακινήτων στην περιοχή του Τυρνάβου;

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια και στο πλαίσιο της ευρύτερης ανάπτυξης της αγοράς ακινήτων ο Τύρναβος παρουσιάζει αξιοσημείωτο αγοραστικό κι επενδυτικό ενδιαφέρον. Έχει μακραίωνη πολιτιστική παράδοση, υψηλό βιοτικό και κοινωνικό επίπεδο, πάρκα, σχολεία, φροντιστήρια, τράπεζες, περίθαλψη και υπηρεσίες που καλύπτουν κάθε ανάγκη των κατοίκων. Επίσης διαθέτει παλιά αρχοντικά που αναδεικνύουν την ιστορία και την πλούσια οικιστική κληρονομιά. Τα ακίνητα που αναζητούν οι αγοραστές είναι αγροτεμάχια, οικόπεδα, νεόδμητα ή μεταχειρισμένα διαμερίσματα, μονοκατοικίες με μεγάλα οικόπεδα, καταστήματα, για επένδυση, ιδιοκατοίκηση, ενοικίαση. Αυτοί την περίοδο ανεγείρονται τρεις νεόδμητες οικοδομές στο κέντρο του Τυρνάβου και μία νέα οικοδομή θα ανεγερθεί προσεχώς στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ποιοί είναι το προφίλ των αγοραστών και τι είναι αυτό που αναζητούν;

Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες αγοραστών και επενδυτών, όπως οικογένειες από τον Τύρναβο, νέα ζευγάρια και γονείς που επιθυμούν να αγοράσουν ένα διαμέρισμα για τα παιδιά τους, αλλά και αγοραστές από τη Λάρισα που αναζητούν μονοκατοικίες για ανακαίνιση, είτε οικόπεδα για ανέγερση κατοικίας. Η αποκέντρωση άλλωστε η οποία σημειώθηκε και στο παρελθόν με την ανέγερση μονοκατοικιών εκτός Λάρισας σε περιοχές όπως η Νίκαια, ο Πλατύκαμπος, η Τερψιθέα, είναι μια τάση που υφίσταται και σήμερα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Τύρναβος είναι αυτή τη στιγμή η κοντινότερη μεγάλη πόλη στη Λάρισα και ο 4ος μεγαλύτερος δήμος του νομού, μετά τη Λάρισα, την Ελασσόνα και τον δήμο Κιλελέρ. Επιπρόσθετα υπάρχουν αγοραστές και από άλλα μέρη της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό. Πρόκειται συνήθως για Τυρναβίτες που διέμεναν σε άλλες πόλεις ή χώρες οι οποίοι μετά τη σύνταξη επιλέγουν να κατοικήσουν ή να επενδύσουν στον τόπο καταγωγής τους. Ζήτηση υπάρχει και στο κομμάτι των γραφείων και καταστημάτων, τόσο για αγορά όσο και για ενοικίαση, δεδομένου ότι πολλοί νέοι επαγγελματίες και επιστήμονες από τον Τύρναβο, τη Λάρισα και άλλες πόλεις της Θεσσαλίας όπως γιατροί, διαιτολόγοι, φαρμακοποιοί, κ.ά. δραστηριοποιούνται στον Τύρναβο, καλύπτοντας την αυξημένη ζήτηση σε πλήθος ειδικοτήτων, εξυπηρετώντας τις ανάγκες της πόλης, καθώς και μεγάλο αριθμό μικρών χωριών και οικισμών.

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στον Τύρναβο;

Ο Τύρναβος προσφέρει ποιότητα ζωής και ταυτόχρονα αποτελεί μια πιο οικονομική επιλογή για αγορά κατοικίας σε σχέση με τη Λάρισα, σε μια εξαιρετικά συμφέρουσα σχέση κόστους – απόδοσης. Ενδεικτικά μπορούμε να πούμε ότι για ένα νεόδμητο οι τιμές διαμορφώνονται στα 1.350 – 1.500 τ.μ. ενώ για παλαιότερα διαμερίσματα στα 700 – 1.000 τ.μ.

Είναι μια καλή περίοδος για επενδύσεις στα ακίνητα;

Δεδομένης της οικονομικής κατάστασης και των χαμηλών επιτοκίων καταθέσεων η επένδυση στα ακίνητα αποτελεί σίγουρα μία ασφαλή επενδυτική ευκαιρία με προοπτικές υπεραξίας.

 

Ηρώων Πολυτεχνείου 8, Τύρναβος | τηλ.: 2492022236 | e-mail: zaharakoulisnikos@gmail.com | www.akinitatirnavos.gr

Χριστούγεννα 2023
Εξώφυλλο περιοδικού
Διαβάστε τις Θεσσαλικές Επιλογές όπως τυπώνονται
Διαβάστε
ΕΣΠΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
DEH
FYLLIANA
mikel
Κονδυλόπουλος
ΦΑΡΜΑΚΗΣ
cosmos epipla larisa sales epipla prosfores
RE.ARCH
Μονάδα φροντίδας Ηλικιωμένων
adritec europe sa
alkyon hotel skiathos
panagiotopoulos kataskeyastikh larisa
Μαργαρίτης Πρίφτης Φούρλας
the medical project
aimogiagnosi
cps
FIORENTINO
xasampaliotis
ΚΑΨΙΩΧΑΣ
asteras
dalamagas
ground plan
Investa
iakentro exvsvmatikh
KALEMHS
monotech
Plitsi
thessalikes epiloges tilefono diafimisi
kaloghroy
MARIA KOKKA
papatriantafylloy
ΚΛΙΑΦΑ
Prapas
Μαξιμιάδης
koufoma-larisa
Δήμος Λαρισαίων