Advertorial
Φωτογραφίες: Άκης Μπακόπουλος

Μουσικότροπο – 1 Φεστιβάλ, 4 εξαιρετικές συναυλίες, 4 εκπαιδευτικά εργαστήρια, 200 παιδιά και μουσικοί, 1500 θεατές

Όλα όσα είδαμε στη φετινή διοργάνωση που για μια ακόμη φορά έφερε το Δημοτικό Ωδείο στο επίκεντρο του Πολιτισμού

Μεγάλες ορχήστρες, μουσικά σύνολα, σπουδαίοι καλλιτέχνες, βιωματικά εργαστήρια, παιδικά προγράμματα, προγράμματα για άτομα με ειδικές ανάγκες και εκθέσεις εικαστικών τεχνών συνθέτουν το παζλ του Φεστιβάλ «Μουσικότροπο», που ολοκληρώθηκε και φέτος δίνοντας μία διαφορετική μουσική πνοή στην πόλη.

Χρήστος Λενούτσος
Ιδρυτής, εμπνευστής και ψυχή της μεγάλης διοργάνωσης του Δημοτικού Ωδείου, ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Χρήστος Λενούτσος θέτει ως βασική προτεραιότα όλων των δράσεων την κορυφαία ποιότητα.

Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό, το Φεστιβάλ «Μουσικότροπο» φέτος παρουσίασε τέσσερις σπουδαίες συναυλίες που επισκέφτηκαν περισσότερα από 1.500 άτομα, καθώς και τέσσερα εκπαιδευτικά εργαστήρια διαφορετικού περιεχομένου, που προσέλκυσαν περισσότερα από 200 παιδιά, δεκάδες μουσικούς, όπως και ενδιαφερόμενους για τη μουσική.

 

Συναυλίες 

Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, ένα αφιέρωμα στα 250 χρόνια από τον θάνατο του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν

Σωτήρης Ζησόπουλος, βιολί
Διεύθυνση ορχήστρας: Βύρων Φιδετζής. Σολίστ: Σωτήρης Ζησόπουλος, βιολί.Τη συναυλία προλόγισε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Μαλιάρας.
Ένα μουσικό αφιέρωμα με αριστουργήματα του μεγάλου συνθέτη, όπως οι 12 αντικριστοί χοροί WoO 8, το κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα έργο 61 και η 8η συμφωνία.

Ιωάννα Σιοπούδη και το κουαρτέτο εγχόρδων «QuartettOrfeo»

Σιοπούδης Βιολί
Ο Λαρισαίος βιολονίστας Γιώργος Σιοπούδης, ιδρυτικό μέλος του «QuartettOrfeo», εμφανίστηκε καλλιτεχνικά μετά από 30 χρόνια στη γενέτειρά του, συμπράττοντας με την αδερφή του, πιανίστα Ιωάννα Σιοπούδη. Μία ιστορική συναυλία με έργα των Βίλα – Λόμπος στο κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 1 και του Σεζάρ Φρανκ στο άκρως δεξιοτεχνικό κουιντέτο για πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων σε φα ελάσσονα.
Τη συναυλία προλόγισε ο καθηγητής κιθάρας του ΔΩΛ Σπύρος Καβαλλιεράτος.

Ρίτα Αντωνοπούλου – Μανόλης Ανδρουλιδάκης

Ρίτα Αντωνοπούλου
Ένα διαφορετικό ηχόχρωμα στο Φεστιβάλ, μία διαφορετική μουσική προσέγγιση με αγαπημένα τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων και ξένων συνθετών, αλλά και νέων ταλαντούχων δημιουργών. Η χαρισματική ερμηνεύτρια μαζί με τον σπουδαίο κιθαρίστα οδήγησαν το κοινό σε ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι με όχημα το δημιουργικό τους πάθος.

Η Μαρία Φαραντούρη τραγουδά Έλληνες συνθέτες

Μαρία Φαραντούρη
Μία τιμητική βραδιά για τη Λάρισα, ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός. Η καταξιωμένη ερμηνεύτρια συνέπραξε με το μουσικό σύνολο «Ενωδεία» και τη Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ υπό τη διεύθυνση και ενορχήστρωση του Δημήτρη Καρβούνη.

Εργαστήρια – Μουσικά προγράμματα 

Πρωτότυπα εργαστήρια και παιδικά προγράμματα έχουν ως στόχο να προσφέρουν γνώση, έμπνευση και νέες ιδέες. Τα παιδιά έρχονται κοντά στον κόσμο της μουσικής με ευχάριστους και διασκεδαστικούς τρόπους.
Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και ειδικοί επιστήμονες προσκαλούνται προκειμένου να μοιραστούν τις γνώσεις και εμπειρίες τους.
Masterclass βιολιού με συμμετέχοντες εκκολαπτόμενους μουσικούς όλων των επιπέδων, υπό τη διδασκαλία του σολίστ και δασκάλου Σωτήρη Ζησόπουλου.
Παιδικό πρόγραμμα με τίτλο «Κρουστά, Τραγούδια και Παιχνίδια του Κόσμου» με τη Μ. Ερκέκογλου και τη Β. Χουζούρη. Περισσότερα από 100 παιδάκια κατέκλυσαν τη σκηνή του Ωδείου ταξιδεύοντας μουσικά σε διαφορετικές χώρες, γνωρίζοντας τη μουσική σαν ένα υπέροχο παιχνίδι.
Βιωματικό εργαστήριο με τίτλο “focus training” για μουσικούς, υπό την εισήγηση – συζήτηση – πρακτικές και διδασκαλία της Λόλας Τότσιου. Σημαντική προτεραιότητα του Φεστιβάλ σε πρωτότυπα εργαστήρια, με σκοπό τη βελτίωση των ικανοτήτων των μουσικών. Το συγκεκριμένο εργαστήριο δίδαξε την εσωτερίκευση, τη δημιουργικότητα, τη διαχείριση του σκηνικού stress και άλλα πολλά.
Συμπεριληπτικό μουσικό εργαστήρι για παιδιά με και χωρίς αναπηρία. Ο τρίτος όροφος στον Μύλο του Παπά έγινε ο χώρος αποδοχής στη διαφορετικότητα και στο αίσθημα του αποκλεισμού. Παιδιά του Δημοτικού με διασκεδαστικό τρόπο που περιλάμβανε τραγούδια, χορούς, αλλά και εκπαιδευτικά βίντεο, βιώσανε με έναν διαφορετικό τρόπο τη σπουδαιότητα της συμπερίληψης στην κοινωνία μας. Η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Λευκοθέα Καρτασίδου και η ομάδα της, πρωταγωνίστησαν σε αυτήν τη θαυμάσια πρωτοβουλία.

 

Χριστούγεννα 2023
Εξώφυλλο περιοδικού
Διαβάστε τις Θεσσαλικές Επιλογές όπως τυπώνονται
Διαβάστε
DEH
FYLLIANA
mikel
Κονδυλόπουλος
ΦΑΡΜΑΚΗΣ
cosmos epipla larisa sales epipla prosfores
RE.ARCH
Μονάδα φροντίδας Ηλικιωμένων
adritec europe sa
alkyon hotel skiathos
panagiotopoulos kataskeyastikh larisa
Μαργαρίτης Πρίφτης Φούρλας
the medical project
aimogiagnosi
cps
FIORENTINO
xasampaliotis
ΚΑΨΙΩΧΑΣ
asteras
dalamagas
ground plan
Investa
iakentro exvsvmatikh
KALEMHS
monotech
Plitsi
thessalikes epiloges tilefono diafimisi
kaloghroy
MARIA KOKKA
papatriantafylloy
ΚΛΙΑΦΑ
Prapas
Μαξιμιάδης
koufoma-larisa
Δήμος Λαρισαίων