Advertorial

Ανδρέα Αλμπάνη, τι ακούμε φέτος στο Φεστιβάλ Πηνειού;

Είκοσι συναυλίες για διαφορετικές γενιές και μουσικές «φυλές» για τα 20 χρόνια της διοργάνωσης

Καυστικές ρίμες, ηλεκτρονικοί ήχοι και κρουστά, λαρισαϊκό πανκ και ρεμπέτικο συναντιούνται για 4 ήμερες στις τρεις μουσικές σκηνές του Φεστιβάλ Πηνειού κάνοντας πράξη το φετινό σλόγκαν της διοργάνωσης που υπόσχεται να μας στροβιλίσει στον ρυθμό του ποταμού.
Αλκίνοος Ιωαννίδης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Υπόγεια Ρεύματα, αλλά και ο ράπερ Bloody Hawk, το μυστηριώδες Παιδί Τραύμα, το συγκρότημα Numa Crew από την Ιταλία στην ίδια σκηνή με τον Blend Mishkin, το Εργαστήρι Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής Μελωδία, η Λαρισαία Εβίτα Θεοδωροπούλου, ο Στάθης Σταμελόπουλος, ο διεθνούς φήμης dj Guy J από το Ισραήλ και δεκάδες ακόμα καλλιτέχνες, συνθέτουν το μουσικό παζλ του Φεστιβάλ Πηνειού.

Όπως σημειώνει στις Θεσσαλικές Επιλογές ο συντονιστής του ΣΜουΘ (Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου) και της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής στη Λάρισα Ανδρέας Αλμπάνης, ο οποίος συνεργάζεται από το 2015 με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού για την κατάρτιση του μουσικού προγράμματος του Φεστιβάλ, οι συνολικά είκοσι συναυλίες που έχουν προγραμματιστεί σηματοδοτούν τα 20 χρόνια της επιτυχημένης διοργάνωσης. Στόχος και φέτος είναι το μουσικό σκέλος του Φεστιβάλ να καλύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μουσικό εύρος, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό κάθε ηλικίας, όχι μόνο να ακούσει αγαπημένους του καλλιτέχνες, αλλά και να γνωρίσει νέους, διευρύνοντας τους μουσικούς του ορίζοντες.

«Θέλουμε το Φεστιβάλ να λειτουργήσει ως ερέθισμα κι όχι μόνο ως άκουσμα» σημειώνει ο Ανδρέας Αλμπάνης. Για αυτό -όπως και τις προηγούμενες χρονιές- το πρόγραμμα έχει δομηθεί με τέτοιον τρόπο ώστε οι συναυλίες να συγκεντρώνουν διαφορετικές γενιές και μουσικές «φυλές» σε παράλληλα stages σε έναν κοινό χώρο, επιδιώκοντας την αλληλεπίδραση με διαφορετικά μουσικά είδη. «Θέλουμε οι γονείς να ακούσουν τον ανατρεπτικό στίχο του Bloody Hawk και τα νεότερα παιδιά τη δωρική ερμηνεία της Φωτεινής Βελεσιώτου.
Ποντάρουμε στο να έρθουν οι γονείς με τα παιδιά τους στα «Υπόγεια Ρεύματα» και το «Παιδί Τραύμα» για διαφορετικούς λόγους και να φύγουν με μια κοινή μουσική εμπειρία. Ολόκληρο το πρόγραμμα έχει δομηθεί πάνω σε αυτήν τη συνθήκη».

Χριστούγεννα 2023
Εξώφυλλο περιοδικού
Διαβάστε τις Θεσσαλικές Επιλογές όπως τυπώνονται
Διαβάστε
DEH
FYLLIANA
mikel
Κονδυλόπουλος
ΦΑΡΜΑΚΗΣ
cosmos epipla larisa sales epipla prosfores
RE.ARCH
Μονάδα φροντίδας Ηλικιωμένων
adritec europe sa
alkyon hotel skiathos
panagiotopoulos kataskeyastikh larisa
Μαργαρίτης Πρίφτης Φούρλας
the medical project
aimogiagnosi
cps
FIORENTINO
xasampaliotis
ΚΑΨΙΩΧΑΣ
asteras
dalamagas
ground plan
Investa
iakentro exvsvmatikh
KALEMHS
monotech
Plitsi
thessalikes epiloges tilefono diafimisi
kaloghroy
MARIA KOKKA
papatriantafylloy
ΚΛΙΑΦΑ
Prapas
Μαξιμιάδης
koufoma-larisa
Δήμος Λαρισαίων