Advertorial

Το ΠΑΙΔΙ ΤΡΑΥΜΑ και η μπάντα του υπόσχονται να μας κάνουν να χορέψουμε (σήμερα στο Φεστιβάλ Πηνειού)

Συνέντευξη: Πηνελόπη Μπράχου, φωτογράφος-κινηματογραφίστρια ΣΜουΘ

Το «Παιδί Τραύμα» γράφει μουσική και λέξεις σε μια ψηλή πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας. Η πραγματική του ταυτότητα παραμένει μυστική. Έχει κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ: Τις «Μυστικές Χορευτικές Κινήσεις» (2018), που συνοδεύεται από ένα εγχειρίδιο απόκτησης υπερφυσικών δυνάμεων και το «Θα Καταστρέψω τον Κόσμο» (2020), που βασίζεται στην αληθινή ιστορία ενός παρανοϊκού εγκληματία της δεκαετίας των 90s. Πρόσφατα, το «Παιδί Τραύμα» μετεξελίχθηκε σε μπάντα με τους Κώστα Γάμμα στο μπάσο και στα φωνητικά, τον Δημήτρη Γρηγοριάδη στα drums – spd sx, τον Αντώνη Παπαδόπουλο στην κιθάρα και την Εmi Path στα synths – φωνητικά. Με αυτήν τη σύνθεση θα βρεθεί στη Λάρισα (Τετάρτη 22/6 – Σκηνή Β’ στις 20.00) για μια πολλά υποσχόμενη χορευτική συναυλία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πηνειού.

Γιατί υιοθέτησες μια μυστική ταυτότητα; Ποια συνθήκη εξυπηρετεί;
Πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να έρχεται μπροστά σε ένα οποιοδήποτε έργο είναι το περιεχόμενο του έργου και μόνο αυτό. Η εικόνα του δημιουργού και η ταυτότητά του είναι κάτι που όσο περισσότερο προβάλλεται τόσο λιγότερη σημασία δίνεται σ΄ αυτό καθ’ αυτό το έργο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορέσει η ταυτότητά μου πάντα να παραμένει κρυφή βέβαια, αλλά το παλεύουμε κι όσο κρατήσει.

Τα κομμάτια από το «Παιδί Τραύμα» είναι πολύ περιγραφικά όσον αφορά στοιχεία και συνήθειες της καθημερινότητας. Η έμπνευση για ένα καινούριο τραγούδι λοιπόν είναι οπτική (δηλαδή πρώτα έρχεται μια ιστορία με αρχή-μέση-τέλος) και μετά ακολουθεί η μελωδία/σύνθεση ή το αντίθετο;
Προσπαθώ να αντιμετωπίζω το κάθε τραγούδι σαν ολότητα και όχι σαν δυο ασύνδετες φόρμες στίχων και μουσικής. Η σύνθεση κάθε μελωδίας συνήθως συνοδεύεται από έναν αυτοματισμό στίχων που στην πλειοψηφία τους παραμένουν στην τελική μορφή του τραγουδιού

Ποιο άλμπουμ (από οποιονδήποτε καλλιτέχνη) ακούς και λες «μακάρι να το είχα δημιουργήσει εγώ αυτό»;
Το «OK Computer» των Radiohead. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Το καλύτερο άλμπουμ που έχει δημιουργηθεί ποτέ.

Το επόμενο άλμπουμ θα έχει παρόμοια θεματική/ακούσματα με το «Θα καταστρέψω τον κόσμο;», θα είναι μια συνέχεια της ιστορίας του «κακού ανθρώπου» ή κάτι τελείως διαφορετικό;
Θα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Σκοπεύουμε να πειραματιστούμε με αρκετά ποπ μελωδικές γραμμές φλερτάροντας με το mainstream. Ένας από τους ευσεβείς πόθους μου ήταν πάντα πώς θα μπορέσουμε να μετατρέψουμε το underground σε mainstream. Αυτόν τον στόχο θα έχει και το επόμενο άλμπουμ.

Παιδί Τραύμα

Ποιο είναι το κύριο μήνυμα/συναίσθημα που περνάει/μεταδίδει το «Παιδί Τραύμα» μέσα από τη μουσική του;
Μου έρχονται πολλά τώρα, δύσκολο να διαλέξω κάτι συγκεκριμένο. Δεν ξέρω κι αν η μουσική πρέπει σώνει και καλά να περνάει ένα μήνυμα.
Αν έπρεπε να το περιγράψω, ίσως με συναισθηματικούς όρους, νομίζω ότι τα τραγούδια μας μιλάνε για την αποδοχή του εαυτού μας και τη συμφιλίωση μαζί του. Μπορεί να ακούγεται λίγο απλό, αλλά παίζει να είναι το πιο περίπλοκο πράγμα του κόσμου.

Τι θα ακούσουμε από εσένα στη Λάρισα;
Δεν είμαι μόνο εγώ, είμαστε μπάντα! Θα ακούσετε τραγούδια από τους δύο πρώτους δίσκους μας, αλλά και μερικά καινούργια. Ελάτε προετοιμασμένοι για χορό!

Χριστούγεννα 2023
Εξώφυλλο περιοδικού
Διαβάστε τις Θεσσαλικές Επιλογές όπως τυπώνονται
Διαβάστε
DEH
FYLLIANA
mikel
Κονδυλόπουλος
ΦΑΡΜΑΚΗΣ
cosmos epipla larisa sales epipla prosfores
RE.ARCH
Μονάδα φροντίδας Ηλικιωμένων
adritec europe sa
alkyon hotel skiathos
panagiotopoulos kataskeyastikh larisa
Μαργαρίτης Πρίφτης Φούρλας
the medical project
aimogiagnosi
cps
FIORENTINO
xasampaliotis
ΚΑΨΙΩΧΑΣ
asteras
dalamagas
ground plan
Investa
iakentro exvsvmatikh
KALEMHS
monotech
Plitsi
thessalikes epiloges tilefono diafimisi
kaloghroy
MARIA KOKKA
papatriantafylloy
ΚΛΙΑΦΑ
Prapas
Μαξιμιάδης
koufoma-larisa
Δήμος Λαρισαίων