Advertorial

Μεταχειρισμένο ή νεόδμητο;

Έχοντας κλείσει δεκατέσσερα χρόνια στον χώρο του ακινήτου νιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί με όλους εσάς τους φίλους και πελάτες μου για να ανταλλάξω μαζί σας κάποιες σκέψεις μου γύρω από τον χώρο του ακινήτου και του real estate γενικότερα για την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μια ανάσχεση στην αγορά του νεόδμητων διαμερισμάτων λόγω της αύξησης των τιμών τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που παρέσυρε το κατασκευαστικό κόστος αρκετά προς τα πάνω. Ήδη οι τιμές ενός μέσου διαμερίσματος τριών υπνοδωματίων έσπασε το φράγμα των 180.000 €. Αυτό έχει ως συνέπεια μια μεγάλη ομάδα αγοραστών αυτοί που κυρίως έσερναν το χορό των πωλήσεων, δηλαδή τα ζευγάρια των δημοσίων υπαλλήλων που άνετα έπαιρναν δάνειο της τάξεως των 120.000 € μαζί με κάποια λίγα δικά τους κεφάλαια, να βρεθούν εκτός αγοράς.
Η παραπάνω εξέλιξη έκανε τους αγοραστές να στραφούν στο μεταχειρισμένο αν και τα δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης και πανδημίας κορονοϊού έχουν εξαφανίσει από την αγορά τα παλιά διαμερίσματα και αυτά τα λίγα που εμφανίζονται να έχουν πλέον αυξημένες τιμές σε σχέση με το παρελθόν. Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση στη ζήτηση μικρών διαμερισμάτων κυρίως κεντρικών από αγοραστές που διαθέτουν ένα μικρό κεφάλαιο της τάξης από 20.000 έως 60.000 € και οι οποίοι αναζητούν να τοποθετήσουν τις οικονομίες τους κάπου που θα έχουν μια καλή απόδοση δεδομένης της σχεδόν μηδενικής απόδοσης των τραπεζικών καταθέσεων. Αυτό έχει ως συνέπεια τη σημαντική αύξηση στις τιμές τους.

Μεταχειρισμένο ή νεόδμητο λοιπόν; Δύσκολο να απαντήσει κανείς. Αυτό είναι προσωπική απόφαση του καθενός σε σχέση πάντα με την οικονομική του δυνατότητα αλλά και τις ανάγκες του. Οι τιμές πώλησης διαμορφώνονται πάντα σε σχέση με τη θέση του ακινήτου τη γενικότερη κατάσταση του αλλά και το είδος του ακινήτου. Αυτό που πρέπει να προσέξει ο κάθε εν γένει αγοραστής είναι αυτό που από αποτελεί ευαγγέλιο στο real estate δηλαδή το «LOCATION -LOCATION – LOCATION» (θέση – θέση – θέση) και που πρέπει να αποτελεί το πρώτο και το τελευταίο κριτήριο του κάθε εν γένη αγοραστή. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι οι μεταχειρισμένες γκαρσονιέρες πωλούνται από 27.000 € και πάνω, τα δυάρια από 45.0000 €, τα τριάρια από 65.000 € και τα τεσσάρια από 90.000 €. Καλό θα ήταν βέβαια πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αγορά να συμβουλευτείτε πιστοποιημένους ανθρώπους του χώρου. Πρέπει πάντα βέβαια να έχουμε υπόψη μας ότι η τρελή αύξηση στις τιμές των ενοικίων που έχει στρέψει πολλούς εν γένει ενοικιαστές στην αγορά ακινήτων, έχει δώσει μια επιμέρους ώθηση στις τιμές προς τα πάνω. Η έννοια ευκαιρία δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον στην αγορά.
Όσον αφορά στις τιμές ενοικίασης των επαγγελματικών ακινήτων εδώ παρατηρείται μια μικρή ανάσχεση δεδομένης της γενικότερης οικονομικής κατάστασης αλλά και της αβεβαιότητας για το μέλλον που επικρατεί στην αγορά. Βέβαια πάντα ένα καλό ακίνητο πρώτης προβολής θα έχει μια καλή οικονομική απόδοση. Τέλος κλείνοντας τις σκέψεις μου αυτές θα ήθελα να ενημερώσω όλους τους πελάτες και φίλους ότι το γραφείο μας βρίσκεται κοντά στον αγοραστή ή τον πωλητή αναλαμβάνοντας όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη συλλογή των αναγκαίων δικαιολογητικών της αγοραπωλησίας ή της ενοικίασης, χωρίς επιπλέον κόστος απαλλάσσοντας σας από τη διαδικασία αυτή.

Για όλους εσάς που επιθυμείτε το γραφείο μας είναι ανοικτό για κάθε επιμέρους πληροφορία και ενημέρωση.

ΚΑΠΙΤΖΙΚΑΣ REAL ESTATE
ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Χριστούγεννα 2023
Εξώφυλλο περιοδικού
Διαβάστε τις Θεσσαλικές Επιλογές όπως τυπώνονται
Διαβάστε
DEH
FYLLIANA
mikel
Κονδυλόπουλος
ΦΑΡΜΑΚΗΣ
cosmos epipla larisa sales epipla prosfores
RE.ARCH
Μονάδα φροντίδας Ηλικιωμένων
adritec europe sa
alkyon hotel skiathos
panagiotopoulos kataskeyastikh larisa
Μαργαρίτης Πρίφτης Φούρλας
the medical project
aimogiagnosi
cps
FIORENTINO
xasampaliotis
ΚΑΨΙΩΧΑΣ
asteras
dalamagas
ground plan
Investa
iakentro exvsvmatikh
KALEMHS
monotech
Plitsi
thessalikes epiloges tilefono diafimisi
kaloghroy
MARIA KOKKA
papatriantafylloy
ΚΛΙΑΦΑ
Prapas
Μαξιμιάδης
koufoma-larisa
Δήμος Λαρισαίων