Advertorial

Αναστάσιος Γκουγκούδης: Δημιουργούμε κατοικίες για εκείνους που αναζητούν το καλύτερο

Μεγάλα ανοίγματα που καταργούν τα όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, μίνιμαλ αισθητική, ευέλικτοι χώροι που προσαρμόζονται στις ιδιαιτερότητες του χρήστη, μέγιστη αξιοποίηση του περιβάλλοντος και έξυπνοι αυτοματισμοί σε ένα οικιστικό συγκρότημα που αφουγκράζεται τις επίκαιρες ανάγκες μιας κοινωνίας που αλλάζει.

 

 

Καλώς ήρθατε στις «Dafnes», στο νέο οικιστικό project του Ομίλου Delta Group που φιλοδοξεί να διαμορφώσει μια νέα πραγματικότητα στον χώρο της κατασκευής ακινήτων, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια του οικείν.
Το «πράσινο» οικιστικό συγκρότημα, υψηλής ενεργειακής απόδοσης που θα αναπτυχθεί στη συνοικία Αμπελοκήπων (στη συμβολή των οδών Γουλιανού και Ελαφονήσου), δίπλα στην κοίτη του Πηνειού ποταμού αποτελείται από δώδεκα διαμερίσματα επιφάνειας 135 τ.μ. (από τον 1ο έως τον 4ο όροφο) καθώς και πέντε μεζονέτες 145 τ.μ. η κάθε μια, που αναπτύσσονται στον 5ο και 6ο όροφο με εξωτερική πισίνα, χώρο bbq και υπαίθριο καθιστικό αποκλειστικής χρήσης στο δώμα. Στο ισόγειο διαμορφώνονται θέσεις στάθμευσης αλλά και υποδομές για σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι «Dafnes» είναι ένα «πράσινο» συγκρότημα κατοικιών υψηλής ενεργειακής απόδοσης, με εκτεταμένο ενεργειακό πλεονέκτημα έναντι της κοινής δόμησης, διότι δεν καταναλώνει απλά λιγότερη ενέργεια αλλά χρειάζεται λιγότερη ενέργεια για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών.

Τα δυο κτίρια, συνολικού εμβαδού 3.000 τ.μ βρίσκονται σε γωνιακό οικόπεδο ανατολικού προσανατολισμού συνολικής επιφάνειας 1.500 τ.μ. με θέα το καταπράσινο τοπίο και σε απόσταση 7 λεπτών με τα πόδια από το κέντρο της πόλης. Όπως σημειώνει στη συνέντευξη που ακολουθεί ο πρόεδρος του Ομίλου Delta κ. Αναστάσιος Γκουγκούδης, πρόκειται για ένα ανθρωποκεντρικό συγκρότημα κατοικιών που οργανώνεται με βάση επίκαιρα αιτήματα της αστικής κατοίκησης. Ενσωματώνοντας στον σχεδιασμό αξίες αλλά και ανάγκες που αναδείχθηκαν τα τελευταία χρόνια όπως η ανεμπόδιστη θέα, η ιδιωτικότητα αλλά και το αναβαθμισμένο βιοτικό επίπεδο, οι «Dafnes» προτείνουν μια νέα τυπολογία διαμερισμάτων και σηματοδοτούν μια νέα εποχή για τον άνθρωπο, τη δόμηση, την κατοικία και το περιβάλλον.

Κύριε Γκουγκούδη, γιατί επιλέξατε τη συνοικία των Αμπελοκήπων για την ανέγερση του οικιστικού συμπλέγματος «Dafnes»;
Αναμφίβολα η θέση αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την κατοικία και το ποτάμι είναι σήμερα ένα από τα πιο περιζήτητα σημεία στην πόλη, με μετρήσιμους δείκτες και αλληλοσυμπληρούμενα πλεονεκτήματα. Ειδικότερα, η θέση -στη συμβολή Ελαφονήσου και Γουλιανού- όπου μετά από εκτεταμένη έρευνα επιλέξαμε να τοποθετήσουμε την επένδυση, πληροί όλες τις προϋποθέσεις της επενδυτικής μας στόχευσης. Έχει ανατολικό προσανατολισμό, βρίσκεται στα 950 μόλις μέτρα από την πλατεία Ταχυδρομείου, έχει απεριόριστη θέα και ησυχία μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, ενώ γύρω από τις κατοικίες αναπτύσσονται δεκάδες υπηρεσίες, σχολεία, σουπέρ μάρκετ, το πάρκο Αλκαζάρ, σημεία δραστηριοτήτων, παιδικές χαρές και φυσικά ο πολυχώρος πολιτισμού του Μύλου του Παππά. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις νέες παρεμβάσεις που έχει ανακοινώσει ο δήμος στην εσωτερική κοίτη του Πηνειού και ειδικότερα από την περιοχή των Αμπελοκήπων έως την περιοχή του κυκλικού κόμβου της Νέας Σμύρνης, δημιουργούν μια αστική όαση στο κέντρο της Λάρισας.

 

Ποια είναι τα στοιχεία που διαφοροποιούν τις «Dafnes» από την τυπική πολυκατοικία;
Είναι γεγονός ότι η αναγκαστική συνθήκη της απομόνωσης εξαιτίας της πανδημίας δημιούργησε αναπόφευκτα την ανάγκη για βιώσιμες, έξυπνες κατοικίες και οδήγησε την αρχιτεκτονική μελέτη στον σχεδιασμό λειτουργικών χώρων που εξυπηρετούν πολλαπλές χρήσεις και προσφέρουν μια αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής. Σε αυτό το πλαίσιο, βασικούς άξονες της αρχιτεκτονικής μελέτης που υλοποιήθηκε μέσα από τη συνεργασία των αρχιτεκτονικών γραφείων Former Architecture και Varnas Architecture Design, αποτελούν: η σύνδεση του εξωτερικού περιβάλλοντος με το εσωτερικό, ο επαναπροσδιορισμός των κοινόχρηστων χώρων και η μέγιστη αξιοποίηση του τοπίου. Κάθε διαμέρισμα του οικιστικού συγκροτήματος «Dafnes», από τον πρώτο μέχρι τον τέταρτο όροφο συνορεύει μόνο με τον κοινόχρηστο χώρο του κλιμακοστασίου συμβάλλοντας στην ιδιωτικότητα, ενώ ο συνολικός σχεδιασμός εκμεταλλεύεται στο έπακρο τον φυσικό φωτισμό και αερισμό. Μεγάλα ανοίγματα, ημιυπαίθριοι χώροι και εξώστες καταργούν τα όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.
Αντίστοιχα, οι μεζονέτες που αναπτύσσονται στους δύο τελευταίους ορόφους, τον πέμπτο και τον έκτο, διαθέτουν μεγάλα ανοίγματα και ευρύχωρους εξώστες προς το εξωτερικό περιβάλλον καθώς και αποκλειστική χρήση σε ένα ιδιωτικό δώμα. Το μεγάλο επίτευγμα λοιπόν για το οποίο πραγματικά καμαρώνουμε είναι η δημιουργία μιας πολυκατοικίας που προσφέρει συνθήκες διαβίωσης, μονοκατοικίας. Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο στοίχημα που αναλάβαμε στη Delta Group. Να υλοποιήσουμε δηλαδή ένα έργο ορόσημο για την πόλη, ένα σημείο αναφοράς που θα αντικατοπτρίζει την ιδανική αντίληψη της εταιρείας για την αστική δόμηση. Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτό θα παραδώσουμε.

Χωράει ένα τέτοιο εγχείρημα στην αγορά της Λάρισας;
Η απάντηση είναι θετική όπως κατέδειξε άλλωστε και η έρευνά μας στο πλαίσιο της επένδυσης. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο για τα δεδομένα της πόλης που τοποθετείται σε διαφορετική κλίμακα, πολύ πιο πάνω από τον ανταγωνισμό. Η μοναδικότητα της φιλοσοφίας του, των 23 παροχών και των υπηρεσιών που προσφέρουμε στον υποψήφιο αγοραστή το καθιστούν την πλέον value for money επένδυση. Προσφέρουμε την καλύτερη πρόταση κατοικίας στη Λάρισα για αυτούς που αναζητούν το καλύτερο. Επιπρόσθετα ο Όμιλος Εταιρειών Delta (που αποτελείται από τις εταιρείες RE/MAX delta – ktima, deltaPLAN και deltaKLIMA) συνδυάζει τρεις πυλώνες δραστηριότητας: το Real Estate, το Development και την Πράσινη Ενέργεια. Ο συγκεκριμένος καθετοποιημένος τρόπος λειτουργίας μας επιτρέπει να γνωρίζουμε εκ των έσω τον παλμό της αγοράς, να παίρνουμε πρώτοι τα μηνύματα των αναγκών του πελάτη και να προσαρμόζουμε τα έργα μας στις πραγματικές του ανάγκες.

Είναι η περίοδος που διανύουμε μια καλή περίοδος για επενδύσεις σε ακίνητα;
Σαφέστατα ναι καθώς λόγω του υψηλού πληθωρισμού ό,τι αγοράσεις του χρόνου θα είναι σίγουρα πιο ακριβό. Για παράδειγμα, με πληθωρισμό 8%, ένα ακίνητο εμπορικής αξίας 100.000 ευρώ, το επόμενο έτος θα κοστίζει 108.000 χιλιάδες ευρώ. Ισχύει όμως το ακριβώς αντίστροφο στην περίπτωση του χρήματος: όσο καθυστερείς να επενδύσεις χάνεις αγοραστική δύναμη αντίστοιχη του ποσοστού του ετήσιου πληθωρισμού. Οπότε, οι άνθρωποι που διαθέτουν κεφάλαιο επιλέγουν να το τοποθετήσουν σε ακίνητα γιατί ο πληθωρισμός στο ακίνητο αποτιμάται ως υπεραξία. Σε τέτοιους καιρούς πληθωρισμού τα ακίνητα αποτελούν την πιο ασφαλή και αποδοτική τοποθέτηση.

 

 

Υπάρχουν αγοραστές εκτός Λάρισας που επιλέγουν να επενδύσουν σε ακίνητα στην πόλη;
Σε αντίθεση με γειτονικές πόλεις όπως ο Βόλος και η Κατερίνη που προσελκύουν αγοραστές τουριστικού ενδιαφέροντος από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, η αγορά ακινήτων στην πόλη μας βασίζεται κυρίως σε τοπικούς επενδυτές, είτε Λαρισαίους, είτε αγοραστές από όμορους νομούς της περιφέρειας και σε μικρότερο βαθμό από κάποιους ομογενείς. Το τελευταίο διάστημα είδαμε επίσης να εκδηλώνεται ενδιαφέρον από ισραηλινούς επενδυτές στον τομέα των ξενοδοχείων και τον κλάδο των επενδύσεων, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συνεχή ανάπτυξη των υποδομών της Λάρισας. Οι δύο δακτύλιοι, ο τομέας της Υγείας, η ίδρυση νέων επιχειρήσεων και τα αξιόλογα επενδυτικά πλάνα των Λαρισαίων επιχειρηματιών προσδίδουν υπεραξία στην πόλη και διαμορφώνουν την αναπτυξιακή της προοπτική.

Τι προτιμούν οι αγοραστές; Παλαιά ή νεόδμητα ακίνητα;
Σαφώς προτίμηση των περισσοτέρων είναι οι νεόδμητες οικοδομές, ωστόσο αυτό εξαρτάται από το διαθέσιμο κεφάλαιο των αγοραστών. Επίσης είναι γεγονός ότι αν συνυπολογίσουμε το κενό επενδύσεων στον κατασκευαστικό κλάδο κατά την περίοδο 2007- 2017, η πλειοψηφία των «νεόδμητων» σήμερα στη Λάρισα, είναι οικοδομές εικοσαετίας.

δα

Το κεφάλαιο αγοράς προέρχεται από αποταμίευση ή δανεισμό;
Κυρίως από δανεισμό με τα χαμηλά επιτόκια να αιμοδοτούν πρακτικά το real estate. Αν και γνωρίζουμε ότι στο επόμενο διάστημα τα τραπεζικά επιτόκια θα αυξηθούν, για όσο διάστημα ακόμη παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα η αγορά ακινήτων θα συνεχίσει να «τρέχει» σε γρήγορους ρυθμούς.

 

 

Χριστούγεννα 2023
Εξώφυλλο περιοδικού
Διαβάστε τις Θεσσαλικές Επιλογές όπως τυπώνονται
Διαβάστε
ΕΣΠΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
DEH
FYLLIANA
mikel
Κονδυλόπουλος
ΦΑΡΜΑΚΗΣ
cosmos epipla larisa sales epipla prosfores
RE.ARCH
Μονάδα φροντίδας Ηλικιωμένων
adritec europe sa
alkyon hotel skiathos
panagiotopoulos kataskeyastikh larisa
Μαργαρίτης Πρίφτης Φούρλας
the medical project
aimogiagnosi
cps
FIORENTINO
xasampaliotis
ΚΑΨΙΩΧΑΣ
asteras
dalamagas
ground plan
Investa
iakentro exvsvmatikh
KALEMHS
monotech
Plitsi
thessalikes epiloges tilefono diafimisi
kaloghroy
MARIA KOKKA
papatriantafylloy
ΚΛΙΑΦΑ
Prapas
Μαξιμιάδης
koufoma-larisa
Δήμος Λαρισαίων