Advertorial

Θαύμα την ημέρα των Θεοφανίων

Ένα παραμύθι του Βαγγέλη Κολώνα

Η γιαγιά έκλεισε το τηλέφωνο. Η δημοσιογράφος ήταν ευγενική και δεν επέμεινε. Που να το φανταζόταν πως μια εκδρομή ανήμερα τα Θεοφάνια θα την έκανε πανελλήνιο πρωτοσέλιδο. Βέβαια τον πρώτο ρόλο τον είχε ο Ηρακλής όπως πάντα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν όταν την κάλεσε η εξαδέλφη της να πάνε σε μια παραθαλάσσια πόλη εκτός νόμου για να δούνε τον Αγιασμό των υδάτων. Βέβαια το πιο σημαντικό ήταν πως ο εγγονός της υπηρετούσε στο Ναυτικό δύτης και θα έπεφτε στη θάλασσα να πιάσει τον Σταυρό. Ήταν πολύ ωραία ημέρα, Άνοιξη θύμιζε.
Χάρηκε το ταξίδι η γιαγιά καθώς η πανδημία την είχε περιορίσει όπως και όλο τον κόσμο. Στη τσάντα της είχε το πιστοποιητικό με τα τρία εμβόλια έκανε και στο φαρμακείο ραπίντ τεστ κι ήταν σε όλα της εντάξει. Μαζί της είχε και το φίδι τον Ηρακλή σαν μικρό δαχτυλιδάκι στην τσέπη της. Έφτασαν στην πόλη, πάρκαραν κοντά στην παραλία είδαν, κόσμο και έπιασαν θέση. Η γιαγιά καθόταν μπροστά πρώτη – πρώτη. Φορούσε και τη μάσκα της, αυτές τις ενισχυμένες τις καλές, όμως για κακή της τύχη, πίσω της καθόταν ένα κύριος χοντρός, πολύ χοντρός, με μια κοιλιά μέχρι πέρα, που όλο έβηχε. «Έχω τη μάσκα» σκέφτηκε, «σε ανοιχτό χώρο είμαι» όμως δεν μπορούσε να ησυχάσει. Ήθελε να φύγει. Αλλά πως, που ο Δεσπότης και οι ψάλτες έψελναν το τροπάριο «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε…».
Ρίχνει ο Δεσπότης τον Σταυρό στο νερό, τα περιστέρια πετάνε στον ουρανό και εκείνη τη στιγμή ο χοντρός κύριος φταρνίζεται τόσο δυνατά που δίνει μια στη γιαγιά με την κοιλία του και ρίχνει τη γιαγιά στη θάλασσα.
Σίγουρα θα πνιγόταν. Πετιέται τότε το φίδι ο Ηρακλής και την αρπάζει μέσα στο νερό, κάνει μια απλωσιά, πιάνει και τον Σταυρό και να σου η γιαγιά με τον Σταυρό στο χέρι μπροστά από τον Δεσπότη. Φωνές που έκανε ο κόσμος, δεν πίστευαν στα μάτια τους: «Τον έπιασε, τον έπιασε. Σαν τη Βουγιουκλάκη στη Μανταλένα», ακούει μια φωνή πίσω της. Η γιαγιά ζούσε ένα όνειρο. Μετά πήγαν στην Επισκοπή και τους έκανε το τραπέζι ο Δεσπότης. Της χάρισε και μια ασημένια εικόνα.
Την έδειξε και η τηλεόραση και τα κανάλια άρχισαν να την ψάχνουν για να τους δώσει συνέντευξη.
«Ευλογημένη να ναι τούτη η χρονιά», μονολόγησε η γιαγιά καθώς έβαζε γαλατάκι στον φίλο της τον Ηρακλή που για μια ακόμη φορά είχε σταθεί στο πλευρό της. Ο καιρός τα γύρισε, η κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ ήρθε αλλά η γιαγιά είχε στο σπίτι της και την καρδιά της την ελπίδα.

Χριστούγεννα 2023
Εξώφυλλο περιοδικού
Διαβάστε τις Θεσσαλικές Επιλογές όπως τυπώνονται
Διαβάστε
DEH
FYLLIANA
mikel
Κονδυλόπουλος
ΦΑΡΜΑΚΗΣ
cosmos epipla larisa sales epipla prosfores
RE.ARCH
Μονάδα φροντίδας Ηλικιωμένων
adritec europe sa
alkyon hotel skiathos
panagiotopoulos kataskeyastikh larisa
Μαργαρίτης Πρίφτης Φούρλας
the medical project
aimogiagnosi
cps
FIORENTINO
xasampaliotis
ΚΑΨΙΩΧΑΣ
asteras
dalamagas
ground plan
Investa
iakentro exvsvmatikh
KALEMHS
monotech
Plitsi
thessalikes epiloges tilefono diafimisi
kaloghroy
MARIA KOKKA
papatriantafylloy
ΚΛΙΑΦΑ
Prapas
Μαξιμιάδης
koufoma-larisa
Δήμος Λαρισαίων