Advertorial

Κώστας Αγοραστός: ‘Ολα για τη Θεσσαλία

H Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι οι άνθρωποι, οι μνήμες και η ιστορία τους. Είναι το οικοδόμημα του πολιτισμού τους, το βιός τους, η καθημερινότητα, το μέλλον των παιδιών τους.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι ο τόπος και η Περιφερειακή Αρχή ο θεσμός που υπηρετεί τον Πολίτη. Σε αυτό τον τόπο, αυτές τις δύσκολες μέρες, τον τόνο δίνει το αίσθημα ευθύνης και η μεγαλοσύνη της αλληλεγγύης.

Ως Περιφερειάρχης Θεσσαλίας δηλώνω υπεύθυνα ότι στη διάρκεια της θητείας μας κάναμε όλα όσα δεσμευτήκαμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αξιοποιώντας τους διαθέσιμους πόρους ταυτόχρονα με την εμπειρία, τη γνώση και τον ζήλο των αιρετών συνεργατών μου, των υπαλλήλων όλων των βαθμίδων και των υπηρεσιών της Περιφέρειας σε κάθε νομό, στους οποίους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Μαζί σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε έργα, προγράμματα και δράσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Θεσσαλών. Σταθήκαμε πάντα κοντά στον πολίτη, σε κάθε γωνιά, σε κάθε πόλη, σε κάθε περιφερειακή ενότητα, στα μικρά και στα μεγάλα χωριά, αρωγοί στις γιορτές τους αλλά και στις δυσκολίες τους. Με έργα πνοής για την Παιδεία, τον Πρωτογενή Τομέα, την Επιχειρηματικότητα, τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό, την Κοινωνική Πολιτική, την Υγεία, την Προσβασιμότητα και τον Τουρισμό. Έργα που διεκδικήσαμε και υλοποιήσαμε εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότησή τους, εντάσσοντάς τα σε έναν ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό, με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιφερειακών ενοτήτων της Θεσσαλίας.

Τώρα, η πρόκληση είναι ακόμα μεγαλύτερη: να αντιμετωπίσουμε ό,τι άφησε πίσω της η βίαιη και απροσδόκητα σκληρή κακοκαιρία Daniel και όλοι μαζί να επιστρέψουμε στην κανονικότητα με όρους ανθεκτικότητας και βιωσιμότητας. Οι βαριές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής αλλάζουν τα δεδομένα, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί τυχόν αδυναμίες, ούτε ακυρώνει την ανάγκη για αξιολόγηση.

Με την εμπειρία της ευθύνης και τη γνώση όλων όσων κάναμε για να αλλάξουμε τη Θεσσαλία, στέκομαι ενώπιον των πολιτών της. Η σκληρή πραγματικότητα με δίδαξε ότι αν θέλεις να προσφέρεις ουσιαστικά, θα πρέπει να είσαι αυστηρός πρώτα με τον εαυτό σου. Θέση ευθύνης χωρίς δύσκολες στιγμές και χωρίς δύσκολες αποφάσεις δεν υπάρχει. Κι όλοι εμείς, που βρισκόμαστε στη δημόσια σφαίρα κρινόμαστε από τους πολίτες καθημερινά, αλλά και στις κάλπες.

Ως επικεφαλής της Περιφερειακής Αρχής, ο πολιτικός μου βίος έφερε πάντα το πρόσημο του συλλογικού συμφέροντος και οι εκπεφρασμένες ανάγκες των ανθρώπων υπήρξαν η βασική προτεραιότητα της πολιτικής μου παρουσίας, από κάθε μετερίζι της πολυετούς ενασχόλησής μου με τα κοινά.

Και τώρα έφτασε η ώρα να κάνουμε, ξανά, τον απολογισμό μας και να δεσμευτούμε και πάλι για όλα εκείνα που πρέπει να γίνουν, για τη Θεσσαλία που θέλουμε και που μας αξίζει. Για όλα εκείνα που πετύχαμε μαζί και όλα όσα μπορούμε να πετύχουμε στο μέλλον. Συνεργαζόμαστε με κορυφαίους επιστήμονες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, δημιουργώντας με ταχύτητα το σχέδιο ανασυγκρότησης για την επόμενη ημέρα. Με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο.

Σήμερα, στεκόμαστε με δέος μπροστά στη νέα πραγματικότητα. Ποτέ άλλοτε τα διλήμματα δεν είχαν τόση σημασία. Σημασία για τις ζωές μας, για το μέλλον των παιδιών μας, για τη Θεσσαλία.

Νιώθω σίγουρος και είμαι πεπεισμένος ότι η «Συμμαχία των Πολιτών», δηλαδή όλοι εμείς, θα τα καταφέρουμε, να κάνουμε τη Θεσσαλία ακόμη καλύτερη, ακόμη πιο δυνατή. Μια Περιφέρεια αντάξια του επιπέδου της Ευρώπης των Περιφερειών, υπόδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής ευαισθησίας, πρότυπο ανθεκτικότητας και αλληλεγγύης για το καλό των πολλών.

Σας κοιτώ στα μάτια και το υπόσχομαι.

Κώστας Αγοραστός
Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Χριστούγεννα 2023
Εξώφυλλο περιοδικού
Διαβάστε τις Θεσσαλικές Επιλογές όπως τυπώνονται
Διαβάστε
DEH
FYLLIANA
mikel
Κονδυλόπουλος
ΦΑΡΜΑΚΗΣ
cosmos epipla larisa sales epipla prosfores
RE.ARCH
Μονάδα φροντίδας Ηλικιωμένων
adritec europe sa
alkyon hotel skiathos
panagiotopoulos kataskeyastikh larisa
Μαργαρίτης Πρίφτης Φούρλας
the medical project
aimogiagnosi
cps
FIORENTINO
xasampaliotis
ΚΑΨΙΩΧΑΣ
asteras
dalamagas
ground plan
Investa
iakentro exvsvmatikh
KALEMHS
monotech
Plitsi
thessalikes epiloges tilefono diafimisi
kaloghroy
MARIA KOKKA
papatriantafylloy
ΚΛΙΑΦΑ
Prapas
Μαξιμιάδης
koufoma-larisa
Δήμος Λαρισαίων