Advertorial

Νίκος Λιούπας: Η επαφή με τους Θεσσαλούς ήταν και θα παραμείνει αδιαμεσολάβητη, διαφανής και συνεχής. Αυτή είναι η προσφορά μας

Συμπληρώνοντας εννέα έτη συμμετοχής στα κοινά, τέσσερα εκ των οποίων ως Αντιπεριφερειάρχης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και εν νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού κ. Νίκος Λιούπας, δηλώνει υπερήφανος για το έργο της Περιφερειακής Αρχής, για το υψηλό αίσθημα ευθύνης, την αρωγή και την ουσιαστική και αδιάκοπη προσπάθεια που διατέλεστηκε όλα αυτά τα χρόνια, για το συλλογικό καλό. Όπως σημειώνει στη συνέντευξη που ακολουθεί, ειδικά σήμερα που η Θεσσαλία γίνεται ένα και ορθώνεται στην επόμενη ημέρα, δεν υπάρχει χώρος για τοξικότητα, αλλά για αλληλεγγύη. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας όλα αυτά τα χρόνια ήταν στην πρώτη γραμμή, αναλαμβάνοντας και ευθύνες που δεν της αναλογούσαν. Δεν κρυφτήκαμε, δεν φοβηθήκαμε και δεν θα το κάνουμε ούτε τώρα. Είμαστε πάντα δίπλα στον πολίτη, μαζί με τον πολίτη. Αυτή είναι η προσφορά μας».

Κύριε Λιούπα, κοιτώντας τη διαδρομή σας στην τοπική αυτοδιοίκηση τι είναι αυτό για το οποίο αισθάνεσθε υπερήφανος; Ποια είναι η παρακαταθήκη σας;
Είμαι εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος από το 2014 έως και σήμερα, σχεδόν 9 χρόνια, εκ των οποίων τα 4 διετέλεσα Αντιπεριφερειάρχης. Αισθάνομαι υπερήφανος για δυο λόγους. Πρώτον γιατί ήμουν πάντα δίπλα στον πολίτη, με ειλικρίνεια και στις χαρούμενες αλλά και στις δύσκολες στιγμές. Ακούγοντάς τον και βοηθώντας τον, όπου μπορούσα, γεγονός το οποίο θεωρώ ότι οι πολίτες της Λάρισας και της Θεσσαλίας αναγνωρίζουν και με τιμούν με την ψήφο τους. Και δεύτερον γιατί πιστεύω ότι από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού και Πολιτισμού συνέβαλα και εγώ με τις γνώσεις μου και με τις ενέργειές μου ώστε να κάνουμε τη Θεσσαλία την Νο1 αθλητική περιφέρεια της χώρας.

Οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στις οποίες στόχευσε η Περιφέρεια, μας δικαίωσαν κάνοντας τη Θεσσαλία επίκεντρο του ελληνικού αλλά και του παγκόσμιου αθλητισμού.

Τι απαντάτε στην κριτική που ασκείται στην Περιφερειακή Αρχή;
Είμαστε η παράταξη του Υπερ. Σήμερα, ειδικά που η Θεσσαλία γίνεται ένα και ορθώνεται στην επόμενη ημέρα, δεν υπάρχει χώρος για τοξικότητα, αλλά για αλληλεγγύη. Για συλλογική προσπάθεια να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα.
Τώρα είναι η ώρα είτε για συστράτευση για το καλό της κοινωνίας. Δεν είναι η ώρα για fake news και αυτοαναφορικές παρουσίες. Τώρα, δεν είναι ώρα δημοσίων σχέσεων. Όλα τα υπόλοιπα δείχνουν τουλάχιστον έλλειψη ενσυναίσθησης, πολιτικού ήθους και πολιτικής ευπρέπειας.
Η Περιφέρεια πάντα ενδιαφερόταν για το αποτέλεσμα, το καλό του τόπου, ενώ κάποιοι άλλοι για μερικά δευτερόλεπτα δημοσιότητας.

Τι είναι αυτό που σας κάνει προσωπικά υπερήφανο; Τι σημαίνει για εσάς η προσφορά στα κοινά;
Προσωπικά με κάνει υπερήφανο ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας όλα αυτά τα χρόνια ήταν στην πρώτη γραμμή αναλαμβάνοντας και ευθύνες που δεν της αναλογούσαν. Δεν κρυφτήκαμε, δεν φοβηθήκαμε και δεν θα το κάνουμε ούτε τώρα. Είμαστε πάντα δίπλα στον πολίτη, μαζί με τον πολίτη. Η επαφή με τους Θεσσαλούς όλα αυτά τα χρόνια ήταν και θα παραμείνει αδιαμεσολάβητη, διαφανής και συνεχής. Αυτή είναι η προσφορά μας.

Πώς σκέφτεστε τον σχεδιασμό για το αύριο με δεδομένες τις συνθήκες που διαμορφώνονται για τη Θεσσαλία τα επόμενα χρόνια;
Η κλιματική κρίση, δυστυχώς, δεν είναι παρούσα απλώς αλλά αποτελεί μία ανοιχτή απειλή παγκοσμίως. Στην Ελλάδα την είδαμε με τις μεγάλες πυρκαγιές και τα τραγικά πλημμυρικά φαινόμενα. Δεν είναι άλλοθι για καθυστερήσεις, παραλείψεις ή ακόμα και λάθη. Αποτελεί το νέο βασικό πρίσμα που θα καθορίζει τις πολιτικές μας στο μέλλον.
Σήμερα το διακύβευμα είναι η αποκατάσταση και επιστροφή στην κανονικότητα. Το έργο δεν είναι εύκολο ούτε θα γίνει σε μια μέρα. Χρειάζεται ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ όλων μας, ώστε να κινηθούμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα για την αποκατάσταση.
Βασικός στόχος μετά την αποκατάσταση είναι η κανονικότητα μέσα από πρωτοβουλίες που θα ενισχύουν την πρόβλεψη και την ανθεκτικότητα σε παρόμοια φαινόμενα.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε, ειδικά στη Λάρισα αλλά και σε επίπεδο Θεσσαλίας αθλητικές οργανώσεις αξιώσεων από την Περιφέρεια. Ποιο είναι το αποτύπωμά τους και σε ποιο επίπεδο;
Πράγματι τα τελευταία χρόνια ο αθλητισμός στη Θεσσαλία έχει απογειωθεί και πλέον βρίσκεται σε κορυφαίο επίπεδο. Έχουμε φιλοξενήσει παγκόσμια πρωταθλήματα όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων Ανδρών και Γυναικών Πόλο, Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Βόλεϋ, στο Μπάσκετ, στο Ποδόσφαιρο, στην Κολύμβηση, Βαλκανικούς Αγώνες στον Στίβο, στην Πάλη και σε πολλά άλλα αθλήματα.
Για να το καταφέρουμε όλο αυτό χρειάστηκε μεγάλη και συνεχής προσπάθεια από τον Περιφερειάρχη αλλά και όλους εμάς που ασχολούμαστε με το κομμάτι αυτό. Το αποτέλεσμα όμως μας δικαίωσε κάνοντας τη Θεσσαλία μέσω αυτών των μεγάλων διοργανώσεων επίκεντρο του ελληνικού αλλά και του παγκόσμιου αθλητισμού.

Σήμερα το διακύβευμα είναι η αποκατάσταση και επιστροφή στην κανονικότητα. Το έργο δεν είναι εύκολο ούτε θα γίνει σε μια μέρα. Χρειάζεται ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ όλων μας, ώστε να κινηθούμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα για την αποκατάσταση.

 

Είναι ο αθλητικός τουρισμός ένα από τα δυνατά «χαρτιά» της Περιφέρειας;
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επενδύει και στον αθλητικό τουρισμό με τη διοργάνωση περισσότερων από 2.000 τοπικών, πανελλήνιων και διεθνών διοργανώσεων υψηλού επιπέδου, που έχουν φιλοξενηθεί με μεγάλη επιτυχία σε όλους τους θεσσαλικούς νομούς τα τελευταία χρόνια. Ο αθλητικός τουρισμός είναι ένα είδος τουρισμού στον οποίο στοχεύει η Περιφέρεια, καθώς δίνει τη δυνατότητα να υποδεχόμαστε κόσμο από το εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό για 12 μήνες τον χρόνο, ακόμα και σε περιόδους “of season”, ενισχύοντας αδιάκοπα την τοπική οικονομία και αγορά.

Μπορεί η Λάρισα να υποστηρίξει ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις και ποια είναι τα σχέδιά σας προς αυτή την κατεύθυνση;
Η Λάρισα έχει αποδείξει ότι μπορεί να διοργανώνει μεγάλους αγώνες. Έχοντας φιλοξενήσει παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές διοργανώσεις με μεγάλη επιτυχία, έχει την άνεση να διεκδικεί ακόμα μεγαλύτερες. Για να γίνει αυτό χρειάζονται σύγχρονες αθλητικές υποδομές. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τα τελευταία χρόνια με ένα μεγάλο πρόγραμμα αθλητικών έργων φρόντισε για αυτό.
Ανακαινίσαμε το στάδιο Αλκαζάρ και δημιουργήσαμε ένα σύγχρονο προπονητήριο στίβου ακριβώς δίπλα, ολοκληρώσαμε το ανοιχτό κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας, το πιο σύγχρονο κολυμβητήριο στην Ελλάδα, το οποίο ήδη φιλοξενεί πολύ μεγάλους αγώνες, ανακαινίσαμε τις εγκαταστάσεις του κλειστού της Νεάπολης, όπου φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά η Εθνική Ελλάδος στο μπάσκετ. Με όλες αυτές τις αθλητικές υποδομές αλλά και την τεχνογνωσία την οποία έχουμε αποκτήσει, η Λάρισα τα επόμενα χρόνια θα φιλοξενήσει ακόμα μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις.

Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για τον Πολιτισμό σε συνδυασμό και με την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου;
Ο πολιτισμός είναι και θα είναι ένας από τους πυλώνες στους οποίους στηρίζεται η ανάπτυξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Προστατεύουμε και αναδεικνύουμε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, συντηρούμε και διασώζουμε εκκλησίες και μοναστήρια, δημιουργούμε σύγχρονες πολιτιστικές υποδομές, αξιοποιούμε τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών. Αποδίδουμε τα μνημεία στην κοινωνία, γιατί προστατεύονται μόνον όταν εντάσσονται στην καθημερινότητα του πολίτη. Στηρίζουμε ενεργητικά τη διοργάνωση εκατοντάδων πολιτιστικών εκδηλώσεων από τα μεγάλα αστικά κέντρα μέχρι και το πιο απομακρυσμένο χωριό.
Το Αρχαίο Θέατρο, σήμα κατατεθέν για την πόλη της Λάρισας, θα είναι η ναυαρχίδα μας για την επόμενη περίοδο. Με την ολοκλήρωση της ανάδειξής του, με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε παραστάσεις θεατρικές, μουσικές και φεστιβάλ που θα εκτοξεύσουν το πολιτιστικό επίπεδο της πόλης.

Χριστούγεννα 2023
Εξώφυλλο περιοδικού
Διαβάστε τις Θεσσαλικές Επιλογές όπως τυπώνονται
Διαβάστε
DEH
FYLLIANA
mikel
Κονδυλόπουλος
ΦΑΡΜΑΚΗΣ
cosmos epipla larisa sales epipla prosfores
RE.ARCH
Μονάδα φροντίδας Ηλικιωμένων
adritec europe sa
alkyon hotel skiathos
panagiotopoulos kataskeyastikh larisa
Μαργαρίτης Πρίφτης Φούρλας
the medical project
aimogiagnosi
cps
FIORENTINO
xasampaliotis
ΚΑΨΙΩΧΑΣ
asteras
dalamagas
ground plan
Investa
iakentro exvsvmatikh
KALEMHS
monotech
Plitsi
thessalikes epiloges tilefono diafimisi
kaloghroy
MARIA KOKKA
papatriantafylloy
ΚΛΙΑΦΑ
Prapas
Μαξιμιάδης
koufoma-larisa
Δήμος Λαρισαίων