Advertorial

ΟΜΙΛΟΣ ΥΓΕΙΑΣ «Ε. ΠΑΤΣΙΔΗΣ»: Καινοτομία και φροντίδα με ανθρωποκεντρική προσέγγιση 

Συνέντευξη με τη διευθύνουσα σύμβουλο του Ομίλου κ. Βίκυ Πατσίδη

Σε έναν κόσμο όπου η Υγεία αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, ο Όμιλος Υγείας «Ε. Πατσίδης» αναδεικνύεται σε ένα πρότυπο κέντρο ιατρικής φροντίδας στην Κεντρική Ελλάδα προσφέροντας υψηλές υπηρεσίες Υγείας που βασίζονται στην επιστημονική κατάρτιση, στον πλέον σύγχρονο ιατροτεχνικό εξοπλισμό και κυρίως στην επιμελημένη φροντίδα του κάθε ασθενή. Όπως σημειώνει στη συνέντευξη που ακολουθεί η διευθύνουσα σύμβουλος του Ομίλου Υγείας «Ε. Πατσίδης Α.Ε.» κ. Βίκυ Πατσίδη, «η κλινική ανταποκρίνεται στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες Υγείας σε επίπεδο Κεντρικής Ελλάδας, παρέχοντας καινοτόμες ιατρικές υπηρεσίες. Με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και την αξιοπρέπεια, προσφέρουμε ένα περιβάλλον που προάγει την αίσθηση της ασφάλειας, αναδεικνύοντας την έννοια της ολιστικής φροντίδας προς τον πάσχοντα».

BIKY PATSIDH

Κυρία Πατσίδη, φέτος συμπληρώνονται 41 χρόνια λειτουργίας της Κλινικής; Ποιοι ήταν οι σταθμοί σε αυτή την εξελικτική πορεία;
Η ιστορία της κλινικής ξεκινάει ουσιαστικά το 1982, όταν ο νεφρολόγος Δρ. Ευτύχιος Πατσίδης, ίδρυσε την πρώτη ιδιωτική Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Κεντρική Ελλάδα, στον χώρο της Ιδιωτικής Γενικής Κλινικής «ΣΑΠΚΑ», στη Λάρισα. Αργότερα, το 1997, το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ιδιωτικής Γενικής Κλινικής «ΣΑΠΚΑ» άλλαξε με αποτέλεσμα τη μετονομασία της σε Γενική Κλινική «ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΠΑΤΣΙΔΗΣ Α.Ε.».
Στην πορεία το διορατικό πνεύμα και η μακρόχρονη εμπειρία του κ. Πατσίδη τον οδήγησαν το 2003 στη λειτουργία μιας πρότυπης Κλινικής και Μονάδας Αιμοκάθαρσης σε συγκρότημα ιδιόκτητων και υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων στη Νεάπολη της Λάρισας, εδώ όπου λειτουργούν μέχρι σήμερα. Το 2008, ο ίδιος, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των νεφροπαθών της ευρύτερης περιοχής προχώρησε στην ίδρυση Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης «ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΠΑΤΣΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» στην Καρδίτσα.
Το 2013 σηματοδότησε μια εξίσου σημαντική εποχή για την επιχείρηση, καθώς ξεκίνησε η λειτουργία του Ογκολογικού Τμήματος – Μονάδας Χημειοθεραπείας στη Γενική Κλινική. Η συγκεκριμένη προσθήκη είχε ως στόχο την παροχή ασφαλούς και εξειδικευμένης φροντίδας σε ογκολογικούς ασθενείς, τόσο στον Νομό Λάρισας όσο και στην ευρύτερη περιοχή και αποτελεί μέχρι σήμερα συνώνυμο της δέσμευσης μας για παροχή υψηλών υπηρεσιών ιατρικής φροντίδας προς τον ογκολογικό ασθενή. Πρόσφατα και συγκεκριμένα το 2022 ολοκληρώθηκε μια πρωτοποριακή επένδυση ύψους 10 εκ. ευρώ που αφορούσε στον πλήρη εκσυγχρονισμό της αρχικής δομής, την κατασκευή νέας πτέρυγας, τη λειτουργία νέων τμημάτων και την εγκατάσταση τεχνολογικού εξοπλισμού τελευταίας γενιάς.

Με την ολοκλήρωση αυτή της τελευταίας επένδυσης, μεταξύ άλλων δημιουργήθηκε, στελεχώθηκε και εξοπλίστηκε με ό,τι πιο σύγχρονο και το Τμήμα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας της Κλινικής. Τι έρχεται να προσφέρει στον ογκολογικό ασθενή;
Το Τμήμα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας της Γενικής Κλινικής «Ευτύχιος Πατσίδης» είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα Κέντρα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, δίνοντας τη δυνατότητα στους ασθενείς να λάβουν τις θεραπείες του χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη. Συνδυάζει την ποιότητα και την τεχνολογική αρτιότητα με το πάθος, τις ειδικές γνώσεις και την εμπειρία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο είναι σε θέση να αντιμετωπίσει θεραπευτικά το μέγιστο των περιπτώσεων κακοήθων νεοπλασιών. Οι επιστήμονές μας συνεργάζονται στενά με όλες τις εμπλεκόμενες στην Ογκολογία ειδικότητες, για τον συντονισμό της πλέον κατάλληλης και εξατομικευμένης θεραπείας και φροντίδας για τον ασθενή με νεοπλασία.
Οι εφαρμοζόμενες σύγχρονες καθοδηγούμενες από εικόνα/συνεδρία (daily IGRT) ακτινοθεραπευτικές τεχνικές (3D-CRT, IMRT, VMAT) παρέχουν με ακρίβεια καθορισμένες και βαθμονομημένες δόσεις ακτινοβολίας υψηλής ενέργειας στον όγκο-στόχο, καταστρέφοντας τα καρκινικά κύτταρα, ενώ ταυτόχρονα προφυλάσσουν με ασφάλεια τους υγιείς ιστούς, περιμετρικά της νεοπλασίας. Οι θεραπευτικές αυτές τεχνικές βασίζονται στα παγκοσμίως τελευταία μοντέλα Γραμμικού Επιταχυντή HALCYON και Συστήματος Σχεδιασμού Θεραπείας ECLIPSE της VARIAN και του Αξονικού Τομογράφου-Εξομοιωτή SOMATOM Go Sim της SIEMENS. Ο εξοπλισμός εκτός της ακρίβειας, παρέχει άνεση στην τοποθέτηση του ασθενούς και κυρίως ταχύτητα στην λήψη εικόνας και παροχής δόσης στον ασθενή, μηδενίζοντας κάθε πιθανή δυσφορία.

Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό για το οποίο οι ασθενείς εμπιστεύονται την κλινική «Ευτύχιος Πατσίδης»;
Από το 1982 λοιπόν μέχρι σήμερα η Κλινική εξελίχτηκε σε ένα πρότυπο μοντέλο κλινικής ευρωπαϊκών προδιαγραφών με ανθρωποκεντρική φιλοσοφία που ήταν άλλωστε και το πρωταρχικό μέλημα του ιδρυτή της. Εδώ κάθε ασθενής θα βρει τον σεβασμό και την επιστημονική φροντίδα που του αξίζει, θα αντιμετωπιστεί με ευαισθησία, διακριτικότητα και ευγένεια.
Ειδικά για τους ογκολογικούς ασθενείς, έχουμε δημιουργήσει ένα περιβάλλον που σέβεται τις ανάγκες τους, προσφέροντας όχι μόνο την απαραίτητη θεραπεία αλλά και την ολιστική φροντίδα που απαιτείται, με ψυχολογική υποστήριξη, συμβουλευτική από διατροφολόγο και ότι ακόμη χρειάζεται για την επιτυχή έκβαση της θεραπευτικής αντιμετώπισής του.
Μέσα από την εξαιρετική μας ομάδα ιατρών, νοσηλευτών και επαγγελματιών υγείας, κάνουμε την υπόσχεση να παρέχουμε μια ασφαλή και φιλική εμπειρία για κάθε ασθενή που μας εμπιστεύεται. Στην ευαίσθητη αυτή πορεία, όπου η υγεία συναντά την ανθρώπινη πραγματικότητα, εμείς ως ομάδα, δραστηριοποιούμαστε με σθένος και δέσμευση, προσφέροντας προηγμένη ιατρική φροντίδα σε ανταγωνιστικές τιμές. Στο επίκεντρο της αποστολής μας βρίσκεται η προσφορά υπηρεσιών ιατρικής φροντίδας με γνώμονα τη συνέπεια, την επιστημονικότητα, την ολική ποιότητα, την ενσυναίσθηση και την ευαισθησία.

Τμήματα Κλινικής

  • Παθολογικό
  • Παθολογική Ογκολογία – Χημειοθεραπεία
  • Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία
  • Αγγειοχειρουργικό
  • Γενική Χειρουργική
  • Υπερσύγχρονες ΜΕΘ 2 κλινών
  • Οφθαλμολογικό
  • Ακτινολογικό – Αξονική
  • Τμήμα Ψυχολογικής Υποστήριξης
  • Τμήμα Κλινικής Διατροφής

Μονάδες Αιμοκάθαρσης

  • Μονάδα Αιμοκάθαρσης Λάρισα
  • Μονάδα Αιμοκάθαρσης Καρδίτσα

 

Επικοινωνία: Γενική Κλινική – Μονάδα Αιμοκάθαρσης Θεόφραστου 75, Λάρισα Τ. 2410 670740-3 | www.epatsidis.gr | E.: info@epatsidis.gr

 

 

 

 

 

Χριστούγεννα 2023
Εξώφυλλο περιοδικού
Διαβάστε τις Θεσσαλικές Επιλογές όπως τυπώνονται
Διαβάστε
DEH
FYLLIANA
mikel
Κονδυλόπουλος
ΦΑΡΜΑΚΗΣ
cosmos epipla larisa sales epipla prosfores
RE.ARCH
Μονάδα φροντίδας Ηλικιωμένων
adritec europe sa
alkyon hotel skiathos
panagiotopoulos kataskeyastikh larisa
Μαργαρίτης Πρίφτης Φούρλας
the medical project
aimogiagnosi
cps
FIORENTINO
xasampaliotis
ΚΑΨΙΩΧΑΣ
asteras
dalamagas
ground plan
Investa
iakentro exvsvmatikh
KALEMHS
monotech
Plitsi
thessalikes epiloges tilefono diafimisi
kaloghroy
MARIA KOKKA
papatriantafylloy
ΚΛΙΑΦΑ
Prapas
Μαξιμιάδης
koufoma-larisa
Δήμος Λαρισαίων