Advertorial

Ουρολογική Κλινική Γ.Ν. Λάρισας – Το σήμερα και οι μελλοντικές προκλήσεις

Η Ουρολογία είναι η ιατρική ειδικότητα που ασχολείται με τη διάγνωση και θεραπεία παθήσεων που επηρεάζουν το ουροποιογεννητικό σύστημα, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας του ασθενή. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, η Ουρολογική Κλινική αποτελεί βασικό πυλώνα της υγειονομικής περίθαλψης παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, ενώ παράλληλα δημιουργεί τις βάσεις για να αντεπεξέλθει στις μελλοντικές προκλήσεις.

Στελέχωση 

  • Σκριάπας Κωνσταντίνος – Διευθυντής Συντονιστής
  • Σαμαρίνας Μιχάλης – Επιμελητής Α΄
  • Καραγιάννης Δημήτριος, Μπουσδρούκης Νικόλαος – Επιμελητές Β΄
  • Γαλανούλης Κωνσταντίνος – Επικ. Επιμελητής
  • Κοντοχρήστος Θεόδωρος – Ουρολόγος
  • Ακρίβου Δήμητρα, Αντωνιάδης Γεώργιος – Ειδικευόμενοι ιατροί

 

Το σήμερα 

Η Ουρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας παρέχει έως και τριτοβάθμια ιατρική φροντίδα στα πλαίσια λειτουργίας ενός δευτεροβάθμιου νοσοκομείου. Οι εξετάσεις, η διάγνωση και η θεραπεία παθήσεων όπως ο ουρολογικός καρκίνος, οι λιθιάσεις, οι λοιμώξεις ή οι λειτουργικές παθήσεις του κατώτερου ουροποιητικού, γίνονται με τη χρήση των πιο σύγχρονων μεθόδων και εξοπλισμού. Οι εξειδικευμένοι ουρολόγοι και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι αφοσιωμένοι στην παροχή της καλύτερης δυνατής φροντίδας για στους ασθενείς.

Έμψυχο δυναμικό και κτιριακές υποδομές
Η κλινική έχει δύναμη 4 μόνιμων ιατρών, ενός επικουρικού και ενός ιατρού με σύμβαση, 10 νοσηλευτών, ενώ παρέχει 2 χρόνια ειδίκευσης σε 4 θέσεις ειδικευομένων ουρολόγων. Διαθέτει 14 σύγχρονες κλίνες σε μονόκλινους, δίκλινους και τρίκλινους θαλάμους. Επιπλέον, διατίθενται ξεχωριστοί χώροι για τη λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, και των ειδικών ιατρείων, δηλαδή του ιατρείου Ουρολογικής Ογκολογίας, του ιατρείου Νευρο-ουρολογίας και Ουροδυναμικής και του διασυνδετικού ιατρείου Πυελικού Νευροπαθητικού Πόνου. Τα επείγοντα ουρολογικά περιστατικά παρακολουθούνται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Λάρισας και στο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας.
Στατιστικά στοιχεία και παροχές υπηρεσιών υγείας
Η πληρότητα της Ουρολογικής Κλινικής αγγίζει το 80%, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του 2022, οι χειρουργικές επεμβάσεις ξεπερνούν τις 500 ανά έτος, οι περισσότερες από τις οποίες είναι μείζονες και αφορούν ασθενείς με καρκίνο του ουροποιητικού συστήματος. Επίσης, στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και στο τμήμα επειγόντων, αντιμετωπίζονται πάνω από 4000 περιστατικά ετησίως. Τα ειδικά ιατρεία καλύπτουν τις ανάγκες περίπου 1000 ασθενών τον χρόνο. Οι χειρουργικές και διαγνωστικές μέθοδοι που εφαρμόζονται στην Ουρολογική Κλινική του ΓΝ Λάρισας είναι οι πλέον σύγχρονες και με υψηλό επίπεδο τεχνολογικού εξοπλισμού. Οι χειρουργικές τεχνικές είναι σχεδόν σε απόλυτο βαθμό ελάχιστα επεμβατικές (ενδοσκοπικές και λαπαροσκοπικές), με γνώμονα το άριστο χειρουργικό αποτέλεσμα και την ταχύτερη επάνοδο του ασθενή στην καθημερινή του δραστηριότητα.

 

Οι προκλήσεις του μέλλοντος

Η πληθυσμιακή γήρανση και η αύξηση της συχνότητας των ουρολογικών παθήσεων απαιτούν αυξημένη εγρήγορση, αλλά και πόρους για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Επιπλέον, η ταχύτατη εξέλιξη της τεχνολογίας και η ανάγκη για εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού σε νέες τεχνικές και διαγνωστικά εργαλεία προϋποθέτουν επενδύσεις σε εκπαίδευση και εξοπλισμό. Για να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις και να εξασφαλίσει την υψηλή ποιότητα της φροντίδας που παρέχει, η Ουρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας δραστηριοποιείται διαρκώς στους παρακάτω άξονες:

Αναβάθμιση του Εξοπλισμού:
Η επένδυση στον πιο σύγχρονο εξοπλισμό για διαγνωστικές και θεραπευτικές διαδικασίες μπορεί να βελτιώσει την ακρίβεια και τα αποτελέσματα των επεμβάσεων.
Συνεργασία με Επιστημονικά Κέντρα:
Η συνεργασία με επιστημονικά κέντρα και πανεπιστημιακά ιδρύματα συμβάλλει στην εξέλιξη της έρευνας και της εκπαίδευσης στον τομέα της Ουρολογίας.
Εκπαίδευση του Προσωπικού:
Η συνεχής εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε νέες τεχνικές και τεχνολογία είναι κρίσιμη για την παροχή βέλτιστης φροντίδας στους ασθενείς.
Πρόληψη και Ευαισθητοποίηση:
Προγράμματα πρόληψης και ευαισθητοποίησης μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των ουρολογικών παθήσεων μέσω ενημέρωσης του κοινού.

Συνοψίζοντας, η Ουρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας αντιμετωπίζει προκλήσεις, αλλά και ανοίγει πολλές δυνατότητες για το μέλλον. Με επένδυση σε εξοπλισμό, συνεργασία με επιστημονικά κέντρα και εκπαίδευση, η κλινική μπορεί να συνεχίσει να παρέχει υψηλής ποιότητας φροντίδα στους ασθενείς και να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας της κοινότητας.

Ουρολογική Κλινική Λάρισα

 

 

 

Χριστούγεννα 2023
Εξώφυλλο περιοδικού
Διαβάστε τις Θεσσαλικές Επιλογές όπως τυπώνονται
Διαβάστε
DEH
FYLLIANA
mikel
Κονδυλόπουλος
ΦΑΡΜΑΚΗΣ
cosmos epipla larisa sales epipla prosfores
RE.ARCH
Μονάδα φροντίδας Ηλικιωμένων
adritec europe sa
alkyon hotel skiathos
panagiotopoulos kataskeyastikh larisa
Μαργαρίτης Πρίφτης Φούρλας
the medical project
aimogiagnosi
cps
FIORENTINO
xasampaliotis
ΚΑΨΙΩΧΑΣ
asteras
dalamagas
ground plan
Investa
iakentro exvsvmatikh
KALEMHS
monotech
Plitsi
thessalikes epiloges tilefono diafimisi
kaloghroy
MARIA KOKKA
papatriantafylloy
ΚΛΙΑΦΑ
Prapas
Μαξιμιάδης
koufoma-larisa
Δήμος Λαρισαίων