Advertorial

Jam Free Fest: Το πολυσυλλεκτικό μουσικό Φεστιβάλ στη σκιά του Ολύμπου

Garage, Funky και Reggae ήχοι από 1 έως 3 Ιουλίου στον Πλαταμώνα

Η Jam στον Πλαταμώνα φέτος κλείνει 40 ολόκληρα χρόνια. Όταν ξεκινούσε τη λειτουργία της το 1982, οι ιδρυτές της θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής σε μία αγαπημένη τους μπάντα, τους Άγγλους «The Jam» που εκείνη την εποχή κυκλοφορούσαν ένα άλμπουμ, το οποίο έμελλε να είναι το τελευταίο τους.

Όπως γίνεται αντιληπτό ακόμα και από κάποιον που δεν έχει επισκεφτεί το γνωστό café bar, η Jam υπηρέτησε πιστά όλα τα είδη του ευρύτερου Rock n’ Roll. To σημαντικότερο όμως είναι ότι δεν μεταλλάχτηκε ποτέ, ακόμα και στις εποχές της κυριαρχίας του mainstream.
To 2005 μία μικρή παρέα με το όνομα «Bellevue» διοργάνωσαν στην Jam το πρώτο τριήμερο Φεστιβάλ υπό το όνομα «Bellevue Weekender». Το συγκεκριμένο φεστιβάλ διοργανώθηκε για πέντε συναπτά έτη, (συνήθως πραγματοποιούνταν στα τέλη Ιουνίου) και επικεντρώθηκε στη δεκαετία του ’60, όπως δηλαδή έπραττε η ομάδα σε όλες τις δραστηριότητές της (συναυλίες, πάρτι, fanzine). Δεν αποτελεί υπερβολή να πούμε ότι η αίσθηση του επισκέπτη εκείνων των πρώτων πέντε φεστιβάλ ήταν ότι μεταφερόταν σε άλλον χωροχρόνο, και δη αυτόν του Swinging London του 1966… Επισκέπτες με τις βέσπες τους από όλη τη χώρα ερχόταν στον Πλαταμώνα για να συναντήσουν συγκροτήματα και διάσημους Dj’s του χώρου από όλη την Ευρώπη με το γνωστό παραθεριστικό θέρετρο να αποκαλείται συνθηματικά αντί για «Platamon», «Platamod».

jam platamonas

Ιδού μια λίστα με τα συγκροτήματα, ελπίζοντας να μου συγχωρεθούν τυχόν «απώλειες»: Frank Popp Ensemble (DE) Overtones, No Sin, The Frantic V, The Hipstairs, Afrodiet, One Drop, The Gonks (BE), Gold Spiders, Five Aces (SC), Trummor & Orgel (SW), Big Boss Man (UK), The Teddy Boys From The Crypt, Jenaros Black List, The Jacks, The Barbara Farmers, Meanie Geanies, Yesterday’s Thoughts.
Aπό το 2010 και μέχρι να ενσκήψει ο Covid και οι απαγορεύσεις, το φεστιβάλ μετονομάστηκε σε «Jam free Fest», έγινε πολυσυλλεκτικό σε μουσικές επιλογές, αλλά ταυτόχρονα διατήρησε το Rock n’ Roll ύφος και διάθεση. Ενδεικτικά κάποια από τα συγκροτήματα που εμφανιστήκαν: Dread Astaire, Vinyl Black Stilettos (UK), Villagers of Ioannina City, Illegal Operation, Appalachian Cobra Worshipers, Nellcotes, Echo Train, Screaming Dead Balloons, Birthday Kicks, Μητσος Πουλικάκος, Million Hollers, Βαγγέλης Γερμανός, Five to One, V Non Grata, Fagus, Rebel’s Law, The Roundlights, De Sades, Speakeasies Swing Band. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετοί, κυρίως μικρότεροι σε ηλικία, δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι οι V.I.C., οι οποίοι πλέον γεμίζουν γήπεδα, εμφανιστήκαν και μάλιστα δύο φορές σε έναν χώρο όπως η Jam στον Πλαταμώνα!

Φέτος, μετά από 2 καλοκαίρια αναγκαστικής αργίας λόγω των σωτήριων μέτρων ανάσχεσης του ιού, το «Jam Free Fest» επανέρχεται στις 1, 2 και 3 Ιουλίου με Garage, Funky και Reggae ήχους, το καλύτερο ζέσταμα για τον τυφώνα «Marky Ramone» που θα ακολουθήσει στις 8 Ιουλίου στο Κηποθέατρο στο πλαίσιο του «Larizona Festival».

Αυγουστος 2024
Εξώφυλλο περιοδικού
Διαβάστε τις Θεσσαλικές Επιλογές όπως τυπώνονται
Διαβάστε
ΔΕΗ ΓΑΙΑ
FYLLIANA
mikel
Κονδυλόπουλος
ΦΑΡΜΑΚΗΣ
cosmos epipla larisa sales epipla prosfores
RE.ARCH
Μονάδα φροντίδας Ηλικιωμένων
adritec europe sa
alkyon hotel skiathos
panagiotopoulos kataskeyastikh larisa
Μαργαρίτης Πρίφτης Φούρλας
the medical project
aimogiagnosi
cps
FIORENTINO
xasampaliotis
ΚΑΨΙΩΧΑΣ
asteras
dalamagas
ground plan
Investa
iakentro exvsvmatikh
KALEMHS
monotech
Plitsi
thessalikes epiloges tilefono diafimisi
kaloghroy
MARIA KOKKA
papatriantafylloy
ΚΛΙΑΦΑ
Prapas
Μαξιμιάδης
koufoma-larisa
Δήμος Λαρισαίων