Advertorial

Η Intercomm Foods σε νέα εποχή στην παγκόσμια αγορά τροφίμων

Η διευθύντρια Marketing - Τμήμα Πωλήσεων κ. Ευαγγελία Τσαγκούλη μιλά για το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας αλλά και για τις αξίες που διέπουν τη λειτουργία της

Το 2022 αποτέλεσε μία ακόμα σημαντική χρονιά για την Intercomm Foods, με τις επιτυχημένες επιδόσεις της εταιρείας να αποτελούν μόνο την αφετηρία για μια ακόμα φιλόδοξη και παραγωγική πορεία το 2023. Οι προϊοντικές καινοτομίες, η ευελιξία της παραγωγικής διαδικασίας, ο σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός και ο συνεχής προσανατολισμός προς την ποιότητα, τη γεύση και τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες, αποτελούν τους πυλώνες πάνω στους οποίους η εταιρεία έχει δομήσει το εξαγωγικό της προφίλ εδραιώνοντας τη θέση της σε περισσότερες από 70 χώρες παγκοσμίως. Σύμφωνα με την κ. Ευαγγελία Τσαγκούλη, διευθύντρια Marketing – Τμήμα Πωλήσεων της Intercomm Foods, αυτή η επικεντρωμένη και αειφόρος προσέγγιση καταδεικνύει όχι μόνο τη δυναμική της εταιρείας, αλλά και την αφοσίωσή της στην παραγωγή υψηλής ποιότητας τροφίμων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις καλύπτοντας τις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών. Παράλληλα, οι συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις και επιχειρηματικές αποστολές αποτελούν μέρος της στρατηγικής της για τη διεύρυνση του δικτύου, ενώ η δέσμευσή στον πρωτογενή τομέα και η στήριξη στους αγρότες αποτελούν ένα επιπλέον στοιχείο της βιώσιμης αναπτυξιακής της πορείας.

 

To 2022 ήταν μία ακόμα επιτυχημένη χρονιά για την Intercomm, με τζίρο 104 εκατ. ευρώ και 9 εκατ. ευρώ κέρδη.

Εκτιμώμενος τζίρος για το 2023, τα 120 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση +15%.

 

Κυρία Τσαγκούλη, το 2022 ήταν μία ακόμα δυνατή χρονιά για την Intercomm foods σε επίπεδο ανάπτυξης, πωλήσεων και κερδών αλλά και βραβεύσεων σε διεθνείς εκθέσεις. Ποιες είναι οι προβλέψεις για φέτος;

Πράγματι, το 2022 ήταν μία ακόμα επιτυχημένη χρονιά στη συνεχή ανοδική τροχιά που βρίσκεται η Intercomm, τα τελευταία χρόνια. Το 2022 ο τζίρος μας έφθασε στα 104 εκατ. ευρώ, με 9 εκατ. κέρδη.

Ευελπιστούμε και εργαζόμαστε όλοι σκληρά ώστε να πετύχουμε τον επόμενο στόχο μας για το 2023. Εκτιμούμε ότι ο τζίρος μας για το τρέχον έτος θα κλείσει γύρω στα 120 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση +15%.

Είστε μια εταιρεία με καθαρά εξαγωγικό προσανατολι- σμό. Τι είναι αυτό που ζητούν οι αγορές του εξωτερικού και πώς καταφέρνετε να υπερέχετε μέσα σε ένα τόσο ευρύ ανταγωνιστικό περιβάλλον;

Όπως γνωρίζετε η Intercomm Foods AE εξάγει το 99% των προϊόντων της σε περισσότερες από 70 χώρες παγκοσμίως. Τα προϊόντα μας ξεχωρίζουν για την άριστη ποιότητα, τις ιδιαίτερες συνταγές και τις καινοτομικές συσκευασίες. Οι απαιτήσεις των 450 πελατών μας στον τομέα του λιανεμπορίου (αλυσίδες σούπερ μάρκετ), HORECA και στα εργοστάσια χυμών, μαρμελάδας κ.λπ., είναι ιδιαίτερα υψηλές. Η εταιρεία μας κατέχει όλα τα πιστοποιητικά (ISO, BRC, IFS, SA8000 κ.λπ.) που απαιτούνται για την επεξεργασία και παραγωγή τροφίμων.

 

H Intercomm Foods τρέχει επενδυτικό πρόγραμμα 7 εκατ. ευρώ στο πρώην εργοστάσιο επεξεργασίας βρώσιμης ελιάς της ΕΑΣ Λάρισας.

 

Καινοτομικά προϊόντα και εξωστρέφεια είναι ταυτόσημα;

Στοχεύουμε πάντα σε νέες συνταγές και καινοτομικές συσκευασίες και είμαστε πάντα ενημερωμένοι για τα trends της παγκόσμιας αγοράς τροφίμων.

Υπάρχουν κάποια προϊόντα, ιδέες ή τεχνολογίες που έχετε εισαγάγει στη γραμμή παραγωγής σας πρόσφατα;

Έχουμε πολλά νέα προϊόντα και είμαστε χαρούμενοι που οι πελάτες μας και οι αγορές του εξωτερικού τα αναζητούν. Το brand μας Delphi σε πολλές αγορές έχει μεγάλη παρουσία και είναι συνώνυμο της υψηλής ποιότητας. Ο νέος τεχνολογικός εξοπλισμός συντελεί τα μέγιστα έτσι ώστε τα προϊόντα μας να επεξεργάζονται και να διατηρούν τα χαρακτηριστικά στοιχεία των νωπών προϊόντων χωρίς να χάνουν το άρωμα και τη φυσική τους γεύση.

Ποιες στρατηγικές ακολουθείτε για να επεκτείνετε την παρουσία των προϊόντων σας σε νέες αγορές;

Η παρουσία μας είναι συνεχής σε εκθέσεις στο εξωτερικό. Συμμετέχουμε στις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων παγκοσμίως και έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε πελάτες ή δυνητικούς μας πελάτες. Τα ταξίδια μας σε πελάτες ή η συμμετοχή σε επιχειρηματικές αποστολές είναι στο ετήσιο πρόγραμμά μας. Σε αυτά τα ταξίδια δεν παραλείπουμε να επισκεπτόμαστε τα τοπικά σούπερ μάρκετ, όπου καταγράφουμε τον παλμό της εκάστοτε αγοράς.

Πώς έχετε διαχειριστεί τις διεθνείς σας εξαγωγικές συνεργασίες και ποιες προκλήσεις αντιμετωπίσατε;

Οι εξαγωγικές μας προσπάθειες συνεχίζονται ακατάπαυστα. Η ηθική στο επιχειρείν και η ενεργή συμμετοχή από το ανθρώπινο δυναμικό μας αποτελεί τη βάση των επιχειρηματικών μας προσπαθειών. Να τονίσω ότι η εταιρεία μας στηρίζει τον πρωτογενή τομέα. Οι αγρότες είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για εμάς. Η απορρόφηση της παραγωγής τους, οι άμεσες πληρωμές, καθώς και η υποστήριξη και καθοδήγησή μας με νέες ποικιλίες έχουν δημιουργήσει μια σχέση άρρηκτης εμπιστοσύνης ετών.

Ποιες τάσεις ή αλλαγές πιστεύετε ότι θα επηρεάσουν τον διατροφικό τομέα στο εγγύς μέλλον;

Η τάση για περισσότερα «καθαρά» προϊόντα πλέον είναι η βασική απαίτηση των καταναλωτών. Προϊόντα με μικρότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και αλάτι κερδίζουν συνεχώς έδαφος.

Υπάρχουν νέα εγχειρήματα ή σχέδια που μπορείτε να μοι- ραστείτε μαζί μας για τη μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας;

Η εταιρεία μας ήδη τρέχει επενδυτικό πρόγραμμα 7 εκατ. ευρώ στο πρώην εργοστάσιο επεξεργασίας βρώσιμης ελιάς της ΕΑΣ Λάρισα. Για το κεντρικό εργοστάσιό μας στο Ομορφοχώρι Λάρισας (φρούτου και ελιάς) έχει υποβληθεί αίτηση επένδυσης 6,4 εκατ. ευρώ για τον βιολογικό και την αυτοματοποίηση των γραμμών παραγωγής μας. Αναμένουμε ότι με τις συνεχόμενες επενδύσεις θα αυξηθεί η παραγωγικότητά μας. Στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε στις σημερινές και μελλοντικές προκλήσεις και να οδηγήσουμε την Intercomm Foods σε μια νέα εποχή.

Χριστούγεννα 2023
Εξώφυλλο περιοδικού
Διαβάστε τις Θεσσαλικές Επιλογές όπως τυπώνονται
Διαβάστε
DEH
FYLLIANA
mikel
Κονδυλόπουλος
ΦΑΡΜΑΚΗΣ
cosmos epipla larisa sales epipla prosfores
RE.ARCH
Μονάδα φροντίδας Ηλικιωμένων
adritec europe sa
alkyon hotel skiathos
panagiotopoulos kataskeyastikh larisa
Μαργαρίτης Πρίφτης Φούρλας
the medical project
aimogiagnosi
cps
FIORENTINO
xasampaliotis
ΚΑΨΙΩΧΑΣ
asteras
dalamagas
ground plan
Investa
iakentro exvsvmatikh
KALEMHS
monotech
Plitsi
thessalikes epiloges tilefono diafimisi
kaloghroy
MARIA KOKKA
papatriantafylloy
ΚΛΙΑΦΑ
Prapas
Μαξιμιάδης
koufoma-larisa
Δήμος Λαρισαίων