Advertorial

REHAU: Οι ειδικοί στα κουφώματα

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την αντικατάστασή τους από τον Υπεύθυνο Τεχνικού Τμήματος Κουφωμάτων της REHAU Ελλάδας, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο

Είτε κτίζουμε, είτε ανακαινίζουμε έναν χώρο, η επιλογή των κουφωμάτων είναι κάτι που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ’όψη: θέλουμε κουφώματα που θα είναι λειτουργικά, θα παρέχουν μόνωση, θα αντέχουν στο χρόνο και τις κακουχίες και ει δυνατόν, θα είναι σε προσιτή τιμή… και όλα αυτά χωρίς να θυσιάζουμε τη δυνατότητα επιλογών σε χρώματα, σχήματα, υφές.
Συζητήσαμε με τον Υπεύθυνο Τεχνικού Τμήματος Κουφωμάτων της REHAU Ελλάδας, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Όταν χτίζουμε ή πάρουμε την απόφαση να ανακαινίσουμε το σπίτι μας, ένα από τα πρώτα πράγματα που σκεφτόμαστε είναι η επιλογή σωστών κουφωμάτων.
Ναι, φυσικά. Ας πάρουμε την περίπτωση της ανακαίνισης: τα παράθυρα και οι πόρτες παίζουν βασικό ρόλο όχι μόνο διότι αναβαθμίζουν οπτικά κι αισθητικά το σπίτι, αλλά γιατί αυξάνουν την αξία της ιδιοκτησίας.
Τα παράθυρα, τώρα το χειμώνα, είναι το σημείο από το οποίο μπορεί να έχουμε τη μεγαλύτερη απώλεια θερμότητας, γεγονός που οδηγεί σε αυξημένους λογαριασμούς θέρμανσης. Εάν επί παραδείγματι, ζείτε σε ένα σπίτι σε στιλ εποχής και τα παράθυρά σας έχουν μονά μη ενεργειακά τζάμια θα έχετε μεγάλη απώλεια θερμότητας. Τα παράθυρα PVC είναι από μόνα τους θερμομονωτικά: έχουν άριστη αποτελεσματικότητα και σε συνδυασμό με διπλά ή τριπλά ενεργειακά τζάμια μπορούν να παρέχουν εξαιρετική μόνωση, περαιτέρω άνεση και μειωμένους λογαριασμούς ενέργειας.

rehau κουφωματα

Είπατε ότι τα κουφώματα και οι πόρτες αυξάνουν την αξία της ιδιοκτησίας. Εκτός από την θερμομόνωση, με ποιόν άλλο τρόπο επιτυγχάνεται αυτό;

Ας πούμε ότι κάποιος αποφασίζει να αναβαθμίσει την ιδιοκτησία του κάνοντας ανακαίνιση. Η επιλογή κουφωμάτων REHAU είναι κίνηση «ματ»: επιτυγχάνει ταυτόχρονα υψηλή θερμομόνωση, ηχομόνωση, παρέχει ασφάλεια, «ντύνει» το χώρο με προϊόντα αξιόπιστης κατασκευής, εξαιρετικής αντοχής στο χρόνο και απόδοσης σε καιρικά φαινόμενα, τα οποία δεν χρειάζονται συντήρηση κάθε τρεις και λίγο.. και όλα αυτά με μικρότερο κόστος, συγκριτικά με άλλα υλικά κουφωμάτων.
Είναι μια πραγματικά ουσιαστική επένδυση είτε κάποιος ανακαινίζει, είτε χτίζει. Στην ουσία, πετυχαίνουμε σημαντική αναβάθμιση αντικαθιστώντας μόνο τα κουφώματα!

Μιλάμε για PVC κουφώματα και θα ήθελα να μας πείτε κάποια συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα κουφώματα αλουμινίου ή τα ξύλινα κουφώματα.

Ξέρετε, παλιότερα επικρατούσε η άποψη ότι τα PVC κουφώματα είναι μεν η οικονομική επιλογή αλλά δεν είναι τόσο ανθεκτικά ή ότι δεν δίνουν επιλογές όσον αφορά το χρώμα ή την υφή του παραθύρου…
Ευτυχώς, αυτή η λανθασμένη αντίληψη έχει αλλάξει. Τα PVC κουφώματα εξακολουθούν να είναι πρωταθλητές στην εξοικονόμηση ενέργειας με χαμηλό κόστος αγοράς. Αυτό που λέμε Value for Money.
Επιπλέον, συγκεντρώνουν όλα τα πλεονεκτήματα άλλων υλικών: τη μόνωση που προσφέρουν τα ξύλινα κουφώματα -χωρις όμως το κόστος συντήρησης- και το εύρος αποχρώσεων των κουφωμάτων αλουμινίου, μέσα από μια παλέτα 400 χρωματικών επιλογών με επικάλυψη KALEIDO COVER. Τα παράθυρα και οι πόρτες της REHAU, ανταποκρίνονται στην ανάγκη για ολοκληρωμένες λύσεις: είναι αξιόπιστα, λειτουργικά, πιστοποιημένα και καλύπτουν τα υψηλότερα standards σε ενεργειακή απόδοση, κατασκευή, ασφάλεια, αντοχή σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Σας αναφέρω για παράδειγμα τα συστήματα μας όπως το SYNEGO ή το GENEO RauFipro X με δείκτες θερμοδιαπερατότητας Uw έως 0.60W/m2K που μας δίνουν τη δυνατότητα εξοικονόμησης ενέργειας μέχρι και 76% σε σχέση με τα παλιά μας κουφώματα.

Χριστούγεννα 2023
Εξώφυλλο περιοδικού
Διαβάστε τις Θεσσαλικές Επιλογές όπως τυπώνονται
Διαβάστε
ΔΕΗ ΓΑΙΑ
FYLLIANA
mikel
Κονδυλόπουλος
ΦΑΡΜΑΚΗΣ
cosmos epipla larisa sales epipla prosfores
RE.ARCH
Μονάδα φροντίδας Ηλικιωμένων
adritec europe sa
alkyon hotel skiathos
panagiotopoulos kataskeyastikh larisa
Μαργαρίτης Πρίφτης Φούρλας
the medical project
aimogiagnosi
cps
FIORENTINO
xasampaliotis
ΚΑΨΙΩΧΑΣ
asteras
dalamagas
ground plan
Investa
iakentro exvsvmatikh
KALEMHS
monotech
Plitsi
thessalikes epiloges tilefono diafimisi
kaloghroy
MARIA KOKKA
papatriantafylloy
ΚΛΙΑΦΑ
Prapas
Μαξιμιάδης
koufoma-larisa
Δήμος Λαρισαίων