Advertorial

ELECTRONET Β.Κ. Καζάνα

Η Νο1 εταιρεία σε πωλήσεις ηλεκτρικών συσκευών στη Λάρισας

Στη συνέντευξη που ακολουθεί, ο επιχειρηματίας κ. Β. Καζάνας, με πολυετή πορεία στον κλάδο των ηλεκτρικών συσκευών και ιδιοκτήτης της Νο1 εταιρείας σε πωλήσεις ηλεκτρικών συσκευών στην αγορά της Λάρισας, αναδεικνύει τη σημασία της συνέπειας, του σεβασμού προς τους πελάτες και της διαρκούς εξέλιξης ως βασικά στοιχεία για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης επιχείρησης. Η προσωπική επαφή, οι ενημερωμένοι πωλητές και η συνεχής προσπάθεια για ποιότητα και εξυπηρέτηση αποτελούν τα κύρια ατού που ενισχύουν τη θέση της εταιρείας Β.Κ. Καζάνας έναντι του ανταγωνισμού. Η εμπειρία του κ. Καζάνα μάς παρέχει μια ενδιαφέρουσα εικόνα για το πώς μια τοπική επιχείρηση μπορεί να αποτελέσει ένα ξεχωριστό επιχειρηματικό μοντέλο βασιζόμενη στην ποιότητα, την εξυπηρέτηση και τη συνεχή προσαρμογή στις αλλαγές της αγοράς και της τεχνολογίας.

Κύριε Καζάνα, τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας σας, όλα αυτά τα χρόνια;

Η οικογένειά μας ασχολείται με το εμπόριο από το 1953 και με τον κλάδο των ηλεκτρικών 10 χρόνια αργότερα από το 1963. Επιτυχημένη πορεία όπως τη χαρακτηρίζετε είναι η συνέπεια και ο σεβασμός προς τους συμπολίτες μας που μας προτιμούν όλα αυτά τα χρόνια.

Έχετε επανειλημμένα βραβευθεί από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών και Επιχειρηματιών ηλεκτρικών συσκευών ως το καλύτερο κατάστημα λιανικής πώλησης στην Ελλάδα. Πώς καταφέρνετε να ξεχωρίσετε απέναντι στον ανταγωνισμό;

Οι βραβεύσεις μας ως το καλύτερο κατάστημα ηλεκτρικών στην Ελλάδα είναι εξαιτίας της συνεχούς προσπάθειας να προσφέρουμε προϊόντα σύγχρονης τεχνολογίας με εγγυήσεις των επίσημων αντιπροσωπειών, να ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις εξελίξεις, είναι τιμή μας όταν μια τοπική επιχείρηση προσκαλείται παντού στην υφήλιο σε κάθε επίσημη παρουσίαση των νέων μοντέλων από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές όπως SAMSUNG – LG – BOSCH – NEFF – MIELE και πολλών ακόμα, για να επιλέξουμε τα μοντέλα που θα εισαχθούν στη χώρα μας.

Πώς ξεχωρίζουμε από τον ανταγωνισμό; Η πόλη μας ανέκαθεν προσελκύει εθνικές και πολυεθνικές αλυσίδες σε όλους τους κλάδους του εμπορίου, στα ηλεκτρικά ό,τι υπήρχε και υπάρχει ακόμη σήμερα έχουν περάσει από τη Λάρισα. Εμείς σταθήκαμε και ξεχωρίζουμε φροντίζοντας να κρατάμε χαμηλά τις τιμές και υψηλά τα στάνταρ ποιότητας και εξυπηρέτησης.

Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε τα τελευταία χρόνια, τόσο στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, όσο και στη σχετικά πρόσφατη περίοδο του Covid;

Η δεκαετία της οικονομικής κρίσης που περάσαμε ήταν για όλους τους Έλληνες δύσκολη, οι δυσκολίες όμως είναι αυτές που μας κάνουν να δουλέψουμε περισσότερο και να γίνουμε καλύτεροι, όπως για παράδειγμα στην περίοδο του Covid εξυπηρετήσαμε όλους τους πελάτες μας με το site, αλλά και δείχνοντας τα προϊόντα με βιντεοκλήσεις, παραδίδαμε ανέπαφα ακόμη και ένα κουτί σακούλες σκούπας, χωρίς να σκεφτόμαστε το κόστος, αλλά την εξυπηρέτηση όλων αυτών που μας προτιμούν τόσα χρόνια.

Ποια ήταν η στρατηγική που ακολουθήσατε για να καταφέρετε να κατακτήσετε την αγορά;

Η αγορά δεν κατακτιέται ποτέ, είναι μια διαρκής προσπάθεια να κρατηθείς στη θέση που έχεις κατακτήσει, εδώ πρέπει να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μας που προτιμούν αξιόλογες τοπικές επιχειρήσεις έναντι άλλων ξένων συμφερόντων.

Ποια χαρακτηριστικά των υπηρεσιών σας πιστεύετε ότι σας έδωσαν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα;

Βασικό μας πλεονέκτημα είναι η προσωπική επαφή, οι ενημερωμένοι πωλητές μας μπορούν να εξυπηρετήσουν για αγορές value for money μέσα από τεράστια γκάμα προϊόντων που δεν υπάρχει πουθενά αλλού, στην καλύτερη ανταγωνιστική τιμή, αλλά και μετά την πώληση το service και το ενδιαφέρον μας για την εξυπηρέτηση είναι πρωταρχικής σημασίας για εμάς.

Πώς χειριστήκατε τις αλλαγές στις τάσεις και την τεχνολογία στον τομέα των ηλεκτρικών;

Όπως ανέφερα παραπάνω έχουμε την ενημέρωση για τις εξελίξεις πρώτοι, με τη γνώση όλων αυτών των χρόνων προσαρμόζουμε τη γκάμα, αλλά το βασικότερο είναι να δημιουργούμε συνεργασίες με νέους ανθρώπους στελέχη που να αξιοποιούν τη δική μας γνώση με τη δική τους όρεξη για εξέλιξη.

Ποια ήταν η πιο σημαντική στρατηγική σας για την προώθηση του καταστήματός σας; Πώς δημιουργήσατε και διατηρήσατε μια ισχυρή βάση πελατών;

Στρατηγική για προώθηση του καταστήματος είναι οι ευχαριστημένοι πελάτες, με αυτόν τον τρόπο δημιουργείς και την σταθερή βάση πελατών, οι οποίοι από στόμα σε στόμα καθημερινά αυξάνουν.

Πώς βλέπετε το μέλλον του καταστήματός σας και ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις σας για ανάπτυξη;

Θεωρώ ότι κανένας επιχειρηματίας δεν πρέπει να εφησυχάζει, η συνεχής ανάπτυξη είναι μονόδρομος, τα ετοιμοπαράδοτα προϊόντα είναι σημαντικό πλεονέκτημα, γι ́αυτό πέρυσι δημιουργήσαμε νέες εγκαταστάσεις αποθηκών logistics 3.000 τ.μ. στο 9ο χλμ. Λάρισας-Τυρνάβου για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

Πώς έχετε εκμεταλλευτεί την τεχνολογία και το διαδίκτυο για την προώθηση της επιχείρησής σας;

Η τεχνολογία και το διαδίκτυο βοηθούν σημαντικά στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων, δημιουργήσαμε ένα πλήρως ενημερωμένο e-shop, το Kazanas.gr, προσαρμόζοντάς το καθημερινά στις ραγδαίες εξελίξεις του κλάδου, μέσω του Kazanas.gr καταφέραμε να έχουμε πωλήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Χριστούγεννα 2023
Εξώφυλλο περιοδικού
Διαβάστε τις Θεσσαλικές Επιλογές όπως τυπώνονται
Διαβάστε
DEH
FYLLIANA
mikel
Κονδυλόπουλος
ΦΑΡΜΑΚΗΣ
cosmos epipla larisa sales epipla prosfores
RE.ARCH
Μονάδα φροντίδας Ηλικιωμένων
adritec europe sa
alkyon hotel skiathos
panagiotopoulos kataskeyastikh larisa
Μαργαρίτης Πρίφτης Φούρλας
the medical project
aimogiagnosi
cps
FIORENTINO
xasampaliotis
ΚΑΨΙΩΧΑΣ
asteras
dalamagas
ground plan
Investa
iakentro exvsvmatikh
KALEMHS
monotech
Plitsi
thessalikes epiloges tilefono diafimisi
kaloghroy
MARIA KOKKA
papatriantafylloy
ΚΛΙΑΦΑ
Prapas
Μαξιμιάδης
koufoma-larisa
Δήμος Λαρισαίων